новини детски

Начало | новини детски | Музейко отвори врати

Музейко отвори врати

Аз детето | 2015-10-01

Музейко отвори врати

Днес в София отвори врати за всички любознателни и любопитни малчугани детският научен център "Музейко". В присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова снощи беше официалното откривана на центъра, създаден от фондация "Америка за България", а малко преди церемонията премиерът Бойко Борисов е наминал да го разгледа, съобщи самият той в профила си във "Фейсбук".

"Музейко" е подготвил 130 забавни игри в 12 постоянни и една пътуваща изложби. В центъра се намира Голямото дърво, което свързва миналото, настоящето и бъдещето - трите етажа на центъра, които са посветен на различни науки.

Подземният етаж представя науките, свързани с миналото, първият етаж в разкрива света, в който живеем, както и връзката му с природата, а на третия етаж, под зеления покрив и стената за катерене се намират изложбите Кой създава бъдещето: Земя и Кой създава бъдещето: Космос. Всички, които не могат да спрат да гледат към звездите, са добре дошли в Планетариума, а за своите посетители на възраст до 4 години "Музейко" е предвидил Пространство за малките.

Освен постоянни и временни изложби, в програмата на "Музейко" има и тематични дни - Ден на формите, Ден на енергията, Ден на пътешествието, Ден на организациите и Ден на игрите. Те са създадени за училищни групи и са съобразени с преподавания в училище материал от 1-ви до 4-ти клас.

Детският научен център ще работи всеки ден без понеделник между 10 и 18 часа. Цените на билетите за едно посещение в рамките на цял ден ще бъдат между 6 и 8 лева за деца над 4 години и от 10 до 15 лева за възрастни. Входът за деца до 4 години и хора с увреждания ще бъде безплатен. Има и различни индивидуални и семейни карти, като годишната карта за дете на стойност 40 лева, годишната карта за възрастен от 60 лева или годишната карта за тричленно семейство на цена 130 лева. Всички годишни карти осигуряват неограничен достъп до "Музейко" във всеки негов работен ден.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град