Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Мулан оживява на големия екран с нова адаптация от Дисни

Мулан оживява на големия екран с нова адаптация от Дисни

Аз детето | 2018-08-27

Мулан оживява на големия екран с нова адаптация от Дисни

Една от най-емблематичните героини на Дисни идва на голям екран във впечатляващата игрална адаптация Мулан. Легендата за момичето войн, която самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, защитавайки честта на семейството и народа си, оживява пред нас през 2020 година и обещава да ни поднесе едно разтърсващо приключение. Снимките вече започнаха, а избраните локации са в Нова Зеландия и Китай.

Кастингът за актриса, която да влезе в кожата на Мулан, следвайки автентичния образ от анимираната версия, бе проведен по целия свят и продължи повече от година. За ролята на смелата героиня Дисни избраха прекрасната Лиу Ифей (Забраненото кралство, Имало едно време). Към нея във филма ще се присъединят Дони Йен (Rogue One: История от Междузвездни войни), Джейсън Скот Лий (Тигър и Дракон), Йосон Ан (Мега звяр), Уткарш Амбудкар (Перфектният ритъм), Рон Юан (Марко Поло), Ци Ма (Първи контакт), Розалинд Чао (Стар Трек: Отвъд) и други.

Режисьор на Мулан е Ники Каро (Момичето, което яздеше китове; Макфарланд, САЩ), а сценарият е дело на Рик Джафа и Аманда Силвър (Джурасик свят, В сърцето на морето), както и на Елизабет Мартин и Лорън Хайнек. Сред продуцентите на филма са Джейсън Рийд (Костенурките Нинджа), Бари Озбърн (Властелинът на пръстените: Завръщането на краля) и Джейк Уайнър (Престъпник), а изпълнителен продуцент на Мулан е Тим Кодингтън (Луди богати азиатци).

Анимационният филм Мулан излиза през 1998 година и е номиниран за „Оскар“ и „Златен глобус“, превръщайки се в една от емблематичните анимации на 20 век.

Очакваме Мулан и нейните изключителни подвизи през 2020 година на 3D.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град