приказки от деца

Начало | приказки от деца | Моят тролски рожден ден

Моят тролски рожден ден

Лилия Атанасова | 2017-01-13

Моят тролски рожден ден

Името ми е Трокси и съм тролска принцеса от страната Троландия. Днес ще Ви разкажа моето приключение, което преживях на миналия ми рожден ден...
Събудих се сутринта. Закусих, сресах си дългата розова коса и си облякох лилавата рокля. След това излязох от тролския си дом и тръгнах на разходка из гората, намираща се близо до моята страна. Както си вървях, изведнъж срещнах една летяща катерица. Попитах я къде отива, а тя ми отговори, че ще лети до голямата вълшебна пещера. Там имало десет хамстера, които са навлезли в пещерата и в момента са в беда. Веднага реших да се включа в пътуването и спасителната операция.
С разрешение на катерицата се метнах на гърба ѝ и полетяхме към вълшебната пещера. Когато пристигнахме пред входа ѝ, забелязах, че тя цялата бе отвън обградена с камъни от злато. На входа ѝ висеше краят на сребърно въже, на което другият край се спускаше към дъното ѝ. Катерицата ми предложи аз да се спусна в дъното на пещерата, защото имам вълшебна сила да спасявам бедстващи. Бях си взела магическия кристал, който носех като огърлица на врата си. Докоснах с пръст кристала и той ми показа, че в дълбокия тунел на пещерата се намират десетте хамстера с раници на гърбовете им. Всички бяха добре, с изключение на единия от тях, чието краче бе затиснато от златен камък и вероятно бе счупен.
Веднага се спуснах по въжето и то ме отведе при хамстерите. Тогава в дъното на пещерата пред мен се откри страхотна гледка. Навсякъде по земята имаше разхвърляни златни и сребърни накити. В първия момент ми се прииска да си напълня торбата със скъпоценности. След това обаче си помислих, че животът на хамстерите е в опасност и те са по-важни от златото и среброто. Бързо се заех с тяхното спасяване. По сребърното въже, което придърпвах както се уговорихме с катерицата, изтеглихме до входа на пещерата деветте хамстера. Тъкмо се заех със спасяването на десетия хамстер, когато чух зад гърба си страшен рев на животно. Обърнах се и видях една огромна дебела змия, която бе разтворила огромните си челюсти и бе готова да глътне хамстера. Веднага грабнах една златна брошка с игла, която намерих на земята сред съкровищата. С нея започнах сражение с огромната змия. Тя мяташе опашка срещу мен, за да ме изплаши, но аз продължих сражението си смело, докато успях да я убода в едното ѝ око. Змията изпищя от болка и бързо се скри в дъното на пещерата.
Качих на въжето последния хамстер, на който преди това бях превързала счупеното краче с кърпичка. След като катерицата по мой знак го издърпа до входа на пещерата, последна излязох и аз. Там ме чакаха катерицата и хамстерите. Бяха много щастливи от появяването ми.
До входа на пещерата бе спряла голяма кола с надпис „Горска телевизия“ и една опашата лисица с бяла рокля и червени обувки с токчета вземаше интервю от катерицата, която разказа пред камерата на целия горски свят за моята смела постъпка по спасяването на десетте хамстера, бедствали в пещерата.
На този мой рожден ден аз получих най-големия си подарък – радостта на горските животни и тяхното приятелство. В моя чест те организираха луд купон с горски ягоди и малини, песни и танци.
Това бе невероятното ми тролско приключение!

Участва в „Щур конкурс с веселите „Тролчета“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град