новини детски

Начало | новини детски | МОН реши: ще се пишат оценки и по време на дистанционното обучение

МОН реши: ще се пишат оценки и по време на дистанционното обучение

Аз детето | 2020-04-04

МОН реши: ще се пишат оценки и по време на дистанционното обучение

От понеделник (6-ти април) учителите ще могат по свое усмотрение да поставят оценки на учениците при дистанционното обучение. Предложението е на министъра на образованието Красимир Вълчев и е подкрепено от Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование, съобщиха от пресцентъра на просветното ведомство. Препоръчва се на директорите да прилагат облекчен вариант на отчетност при заетост на учители и персонал – по електронен начин, както и да се вписват часовете в електронния дневник.

В периода от 13-и до 16-и април пък ще бъде въведен облекчен дистанционен учебен режим, който да разтовари учениците. Тези дни по принцип бяха отредени за пролетната ваканция на учениците, която бе предвидена от 11-до 20-и април. В зависимост от спецификата на училището, в рамките от 2 до 4 часа, може да се акцентира върху занимания по интереси (за физически дейности, изобразително изкуство и музика), за занимания с педагогическите съветници или дискусии по темите за часа на класа, предлага министерството.

На Отрасловия съвет в МОН, провел се вчера, е решено още всички учители да получат възнагражденията си за времето на обучение в електронна среда. Изискването за това е учителите да са водили обучение в електронна среда 5 астрономически часа, което включва и подготовка на уроците. Това означава поне 25 часа при петдневна работна седмица. Учителите, които по принцип работят с договор за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град