важните неща

Начало | важните неща | Момиченце отглежда зеленчуци и строи къщи за бездомни

Момиченце отглежда зеленчуци и строи къщи за бездомни

Аз детето | 2018-10-30

Момиченце отглежда зеленчуци и строи къщи за бездомни

Знаете ли скъпи приятели, винаги сме мислили, че ние възрастните имаме много повече какво да научим за света, отколкото вие от нас. Разбира се с това не искаме да кажем, че не трябва да ходите на училище. Напротив – по-скоро смятаме, че трябва да има две училища, едно, в което вие сте учениците и едно в което сме ние. Ние ще ви учим на математика, химия, физика и всички други науки, а вие нас на доброта, сърдечност, уважение към другите и състрадателност, защото често каза понякога в ежедневието си и всички грижи, леко губим тези чувства. Може би сега се чудите какво ни е навело на тези мисли. Ето това:

Въпреки, че Хейли Форт е само на 9 години, тя вече е направила много повече, за да помогне на бездомните и нуждаещите се от много от нас. Това младо момиче прекарва свободното си време в изграждането на мобилни къщи за бездомни и дори отглежда зеленчуци и осигурява тоалетни принадлежности за тях!
Но защо е решила да прави това?

Когато Хейли е 5 години, отивайки до близкия магазин вижда бездомен човек и попитала майка си, Миранда, какво би могла да направи, за да му помогне. Майка ѝ обяснила, че тя е много малка и може да му купят заедно само малко храна и че това са проблеми на възрастните. Хейли обаче не мислела така и решила, че може да направи много повече. Посещавала всеки ден човека, който се казвал Едуард и те станали първи приятели. След още няколко години Хейли решила, е че може да помага и на други хора и с помощта на майка си и две организации започнала да отглежда сама зеленчуци и да изгражда мобилни къщички. Тя строи тези къщички, защото смята, че всеки има право да има покрив над главата си и да има място където да живее на сухо и в безопасност.  



В 9-годишното дете било вдъхновен да изгради първия си подслон след като Едуард и разказал, че е загубил работата си в местния магазин за хранителни стоки.

„Мислех, че това нейно желание ще трае няколко седмици, но тя вече четири години прави това“ – разказва удивена съседка.

Снимки: boredpanda.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град