сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Миниигри си направи и за веселба се приготви

Миниигри си направи и за веселба се приготви

Аз детето | 2021-08-12

Миниигри си направи и за веселба се приготви

Колко бързо минава лятото, и вие ли мислите така? Толкова го очакваш, а сякаш свършва само докато мигнеш! Но всъщност все още има време за семейни пътувания и екскурзии. Няма нищо по-хубаво от семейна почивка на море, планина или някъде в чужбина – особено точно сега. Времето е най-хубаво и най-приятно, особено когато си като едно с вълните и пясъка, да тичаш на свобода по свежи поляни с трева и цветя или пък да разглеждаш забележителности, които тук си нямаме и да опознаеш някоя чужда страна. Има обаче един проблем във всичката тази идилия и това е пътуването! Малко е досадно, нали? Отначало ти харесва, но след 4 часа вече е доста скучно да седиш на едно място и да гледаш как някакви картини бързо се менят пред очите ти. Тогава започваш да се чудиш какво да правиш! Може да поиграеш малко на смартфона, ама и това в един момент омръзва. Какво ще правите тогава? Няма място за паника, имаме една интересна идея за вас!

Можете да си направите миниигри за път. Най-хубавото на тези игрички е, че те могат да ви служат не само през лятото, но и в другите сезони от годината. Можете да ги взимате, когато ходите на гости при приятели, когато пътувате където и да е, на разходка в парка или дори в училище, за да се забавлявате в междучасията. Толкова са полезни и могат да направят и най-скучния момент в чакане на нещо много забавен. Най-хубавото и ценно разбира се е че можете да си ги направите съвсем сами. Ние ще ви дадем няколко идеи, но ако се сетите и за други миниигри просто действайте!

За всички игри ще ви трябват:

  • малки метални кутийки (нашите взехме от дражета, които се продават навсякъде)
  • силиконово лепило – него също ще намерите лесно

А сега и самите игрички!

Най-малкото и най-забавно Лего

Кое дете не обича да си строи различни нещица от Лего? Тази дейност е подходяща по всяко време. Разбира се няма как да вземете с вас цялата си кутия, но пък можете да си направите миникомплектче. Ето как!

На капака на металната кутия от дражета сложете няколко капки силиконово лепило. След това отгоре притиснете основна голяма плочка Лего – сещате се онези плоските основи! Разбира се тя трябва да е малко по-малка от размера на капака, за да се побере. Изчакайте около 5 минути лепилото да стегне и напълнете кутийката с тухлички Лего – каквито ви харесва! Готови сте! Можете да си строите по всяко време и навсякъде!

Най-интересната книжка за рисуване

Падате си повече по рисуването? Това е чудесно, но много пъти е трудно да носиш със себе си боички или пък скицник, макар че не е невъзможно, особено ако си на училище. Но какво ако си на плажа? Повечето от вас сигурно няма да искат да помъкнат всички тези неща, или пък определено ще е трудно след като автобусът дойде, да си приберете всички комплекти за рисуване набързо в джоба и да се качите. Но ако имате миникнижка е супер! За нея ще ви трябват освен металната кутийка и пастели, които да се поберат в нея. Ако това не се случва, можете просто да ги счупите наполовина – нищо няма да им стане! Ще ви трябва и купче с малки лепящи листчета. Разделяте купчето на две и просто залепяте листчетата за капака на кутията. Вътре слагате и пастелите и това е – готови сте. Вече можете да творите красиви минирисунки!

Най-интересният минириболов

Може и да ви е трудно да повярвате, но в такава метална кутийка можете да ловите дори и риба. Не истинска естествено, но пак е много забавно. За целта обаче ще ви трябват малко повечко материали, които определено ще си заслужават! Ножица, плат, филц, метални кламери, клечка от сладолед и конец. Всичко започва така: от филц изрязвате рибки, а може и звездички, медузи и октоподи, стига да можете. Разбира се малки, за да се поберат. Имайте предвид, че за всяка рибка ще ви трябват по две еднакви парчета филц. След това намазвате едната част от изрязаната рибка и по средата залепвате метален кламер. Отгоре залепвате и другата част. Така направете с всички „същества“ за лов и ги поставете в кутийката. Върху половин клечка от сладолед, която можете и да оцветите, завържете прежда, която обаче да се спуска надолу от клечката, а в края завържете и малък магнит. След това сте готови за риболов по всяко време и на всяко място.

Най-забавната малка настолна игра

Последното ни творение е за любителите на настолните игри, а именно – морски шах в кутийка. За целта просто изрежете някакъв лист хартия, който да е с размера на кутийката и го залепете вътре с 2-3 капки силиконово лепило в краищата. След това с черен маркер или флумастер разчертайте на листа полето за морски шах. Вземете и 10 копчета, като пет от тях трябва да са с един цвят, а пет с друг. Това е! Сега си намерете партньор и сте готови! Малко, но много забавно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град