новини детски

Начало | новини детски | Мечтите се сбъдват: млад български талант е избран за престижна английска футболна школа

Мечтите се сбъдват: млад български талант е избран за престижна английска футболна школа

Аз детето | 2018-08-21

Мечтите се сбъдват: млад български талант е избран за престижна английска футболна школа

Успехът няма възраст! 17-годишно момче, което тренира във великотърновския „Етър“, спечели стипендия да завърши средното си образование в престижна британска школа. Стоил Стефанов е една от 70 футболни надежди от цял свят, поканени да заминат и да тренират в страната на футбола – Англия. Стоил Стефанов започва да тренира в детската школа на „Етър“ в първи клас, защото най-голямата му мечта откакто се помни е да стане футболист. Признава, че никога не си е представял, че това може да стане реалност.

Преди няколко месеца бащата на Стоил разбира, че представители на английската футболна академия ще търсят млади таланти у нас. Освен умения с топката обаче, младите футболисти трябвало да покажат знания по математика и английски. Това обаче не е предизвикателство за Стоил, който е пълен отличник в спортното училище във Велико Търново. Измежду всички кандидати покана да заминат в Англия и стипендия за две години получили Стоил и още четири български момчета.

Футболната академия обаче поема само 50 процента от необходимата сума за престой и обучение там. Семейството е успяло да събере сумата за първата година на Стоил в Англия, но се надяват добри хора да им помогнат с набавянето на парите за следващата година, казват от Bulgaria ON AIR. Повече за талантливото момче вижте във видеото!





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град