сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Магическа дъска си направи и на воля рисувай и пиши!

Магическа дъска си направи и на воля рисувай и пиши!

Аз детето | 2018-11-13

Магическа дъска си направи и на воля рисувай и пиши!

Колко пъти ви се е налагало докато рисувате или пък решавате някоя задача да драскате по листа, да търкате с гумичка или пък направо да го изхвърлите целия... А има толкова по-лесен начин да рисуваш приятно и да си имаш чернова за задачи. С него не само че не хабите листа и гумички, но и винаги можете да изтриете грозната рисунка, която никой не иска да види. Това нещо ние наричахме магическа дъска и много обичахме да се забавляваме с нея. Тя беше любимата ни играчка. Със специална писалка можехме да рисуваме и пишем каквото си искаме, след това да го изтрием и да го правим отново, и отново, и отново. Вие имали ли сте такава? Не, да – какъвто и да е отговорът ви, една магическа дъска никога не е излишна!

Най-хубавото, което обаче ще ви кажем сега е, че всъщност въобще нямате нужда от дъска и да си я купувате, за да имате нещо подобно. Можете да го направите сами само с няколко прости канцеларски материала и едно движение. Материалите, които по-точно ще ви трябват са бял лист хартия, един джоб за документи, обикновен маркер или флумастер и гъба за миене на съдове. Пъхвате белия лист в джоба за документи и започвате да пишете и рисувате. След това с гъбата изтривате написаното и всичко е като чисто ново. Точно като магическа дъска!

А за какво можете да я използвате? Както казахме, може да упражнявате рисуване, просто да се забавлявате и да рисувате, да я използвате, за да решавате задачите за домашно по математика, а когато намерите вярното решение – чисто и прегледно да го напишете в тетрадката, точно както учителите харесват. Можете да тренирате краснописа си, да пишете новите думи по английски или друг чужд език, които да запомните и след това да изтриете, за другите нови думи. Можете да оставяте съобщения на мама, татко и другите членове на семейството. Можете пък и просто да играете на морски шах или бесеница. Вижте колко много приложения. Какво още чакате! Просто си я направете и я използвайте за всички тези и още куп неща!



Коментари
2 коментара

Ели Арсова, 10 г.,

Публикувано на 13.11.2018

Страхотна идея но какъв трябва да бъде маркера-перманентен или за бяла дъска?

От редакцията: Здравей, Ели. Радваме се, че ти харесва и благодарим за коментара. Маркерът трябва да е обикновен, тоест не бива да е перманентен, защото такъв няма как да се изтрие. За бяла дъска би свършил идеална работа. :-)

Ева Иванова , 9 год г.,

Публикувано на 26.07.2023

Умно измислено обаче аз знам и друга магическа дъска взимате парче картон с размерите на бял лист слагате го залепят около и облепяте с тиксо и може да си може да се използва и гъба за дъска и маркери за да се трие. И така също може.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град