новини детски

Начало | новини детски | „Лято в музея“ – Регионалният исторически музей в Пазарджик открива богатата си творческа програма за деца

„Лято в музея“ – Регионалният исторически музей в Пазарджик открива богатата си творческа програма за деца

Аз детето | 2019-06-13

„Лято в музея“ – Регионалният исторически музей в Пазарджик открива богатата си творческа програма за деца

За осма поредна година Регионалният исторически музей открива програмата си за занимания за деца „Лято в музея“, съобщава „Фокус“. В периода от 20-ти юни до 19-ти юли 2019 година специалисти от музея ще учат децата как се изработват картички, игленици, магнити, пана от семена, коноп и естествени материали.

Ще се проведат занимания по декорация на гипсови фигурки, сглобяване на пъзели, украса на Церовски калъчки, както и демонстрация на грънчарско колело. За Еньовден пък ще има работилничка с уроци за билки и приложението им в народната медицина. След което всяко дете ще се научи да връзва китки и да плете венци за празника.

Ще имате възможност да проверите и своите знания и умения в играта „Исторически дартс“, както и в изработването на номадско жилище и в построяване на макет на крепостта Цепина. Преподавател по дърворезба ще разкаже за творенията от дърво и ще покаже как се „ражда“ дърворезба изпод „златните“ ръце на майстора. След което ще можете да изработите и свое изделие.

Заниманията ще се провеждат всеки делничен ден, като от музея ще осигуряват всички необходими материали.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град