новини детски

Начало | новини детски | Лятна академия за деца и ученици ще бъде открита на 1 август в Националната художествена академия

Лятна академия за деца и ученици ще бъде открита на 1 август в Националната художествена академия

Аз детето | 2017-07-25

Лятна академия за деца и ученици ще бъде открита на 1 август в Националната художествена академия

Лятна академия за деца и ученици ще бъде открита на 1 август в Националната художествена академия /НХА/ с хепънинг „Снежната кралица през лятото“, съобщиха от академията. Това е осмото издание на лятната школа за деца.

В деня на откриването дворът на художествената академия ще се превърне в леден оазис насред августовската жега. Децата ще построят двореца на Снежната кралица и ще я посрещнат в него. Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на НХА и Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА, предназначен за деца и ученици от 6 до 15-годишна възраст.

Всеки делничен ден през целия месец август, от 9.00 до 13.00 часа и от 14.00 до 18.00 часа, академията ще отвори врати за най-малките художници. Те ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват. С тях ще работят студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности, завършили и втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Финалът на лятната академия по традиция се отбелязва с изложба – хепънинг.

Експозицията тази година ще бъде открита на 27 август и ще включва най-добрите постижения на участниците. На карнавала, по повод тържественото закриване на лятната академия, на 31 август, на най-младите академици ще се връчат дипломи за участие.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град