За родители

Начало | За родители | Личният пример – ключът към добрите обноски на децата

Личният пример – ключът към добрите обноски на децата

Аз детето | 2017-07-17

Личният пример – ключът към добрите обноски на децата

Как да възпитаваме правилно децата си? Особено през отпуските те често се отпускат и понякога почивката ни буквално се оказва ад. Пред Bulgaria ON AIR специалистът по добри обноски Невена Басарова-Дичева даде много полезни съвети на родителите. Според нея родителите имат огромно желание да научат децата си на добри обноски – някои от тях знаят как, а други посещават Академията за добри обноски.

„През лятото решаваме да дадем глътка въздух на децата си от напрегнатата учебна година и минаваме в друга крайност – лягат си след 12 през нощта, играят постоянно на мобилни устройства и губим баланса. Хубаво е през лятото да са им позволени повече неща, но все пак да ги държим под контрол, който е добър за тях“, обясни Невена в „България сутрин“. Специалистът подчерта, че детският сън е много важен за тяхното умствено развитие.

„Много по-лесно е да изградим добри навици от самото начало. На първо място чрез личния пример на родителя. Детето подражава и това е най-успешният и лесен начин малките деца да учат. След това започват обясненията“, посочи още гостът в студиото на Константина Живова. Тя отбеляза, че в Академия за добри обноски учат децата как да бъдат дами и джентълмени. Обучават няколко интензивни групи за по-малки деца и за тийнейджъри.

„Модулът за тийнейджъри е по-различен – говорим за общуването, за предателствата, как да си избираме приятели, кой кого кани на среща, кой плаща сметката, отношенията с родителите...“, разясни Невена Басарова-Дичева.
„Добре е дамата да бъде дама. Това не означава да бъде мадама. Това е стойка, усмивка, доза грим, няколко сантиметра от полата или деколтето, да слушаш активно и да вземеш участие в разговора“, каза още специалистът по добри обноски.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град