новини детски

Начало | новини детски | Летен музей очаква шуменските деца

Летен музей очаква шуменските деца

Аз детето | 2014-07-03

Летен музей очаква шуменските деца

От 7 до 11 юли и от 14 до 18 юли Регионалният исторически музей в Шумен ще предложи на децата да бъдат гости на музея. В тези дни те ще имат възможност да се пренесат назад във времето, да се забавляват, играят и творят, а не на последно място и да научат нещо ново и интересно, казват от РИМ-Шумен.

В една от залите на музея вече е разположена образователната интерактивна игра - „Археологията зад кадър". Там децата ще попаднат в света на увлекателната наука, ще имат възможност да седнат на бюрото на археолог, да направят своите първи археологически разкопки.

В различните дни са подготвени различни занимания за малките гости - те ще чуят стари легенди за град Шумен, ще изработят украшения от мъниста по праисторически модел, ще рисуват керамични съдове, ще се запознаят с „Археологията зад кадър". Ще им бъде разкрита и „магията на българската носия", ще научат какви са особеностите на традиционното облекло в различните части на страната. Предвидени са още посещения на къщите музеи в града, които очакват малките любители на историята със своите вълнуващи истории.

"Летният музей" ще бъде на разположение на най-малките от 10:00 до 12:00 часа. Таксата е 2 лева на ден, а записването се извършва в сградата на Регионалния исторически музей или на телефони 0893653291 и 0893342223.



Коментари
1 коментар

Христина мориянова, 20 г.,

Публикувано на 14.07.2014

за колко годишни?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град