игри за навън

Начало | игри за навън | Красива ледена свещ, като на игра

Красива ледена свещ, като на игра

Аз детето | 2015-02-12

Красива ледена свещ, като на игра

Този път сме приготвили за вас една по-особена зимна игра. Тя не е свързана с тичане, скачане, топка или снежен човек. Тя е насочена към тези от вас, които имат влечение към творчеството. Но пък защо не опитате всички, интересна е, а и накрая ще се получи идеална украса за вашата друга зимна игра, а и сме сигурни, че и доста други деца ще проявят интерес към това, което правите и ще си намерите нови приятелчета.
Няколко стратегически разположени ледени свещи могат да превърнат вашия двор или парка в зимна вечер на чудесата. Ледените свещи са лесни за правене, и най-хубавото е, че не струват почти нищо.

За направата на ледена свещ ще ви трябват:
малка пластмасова кофа (ако имате такава, с която се играе в пясъка ще е идеално)
тенекия или малка пластмасова чаша
камъни
чаена свещ
вода

Ето какво трябва да направите:
Първата стъпка за създаването на лед свещ е да се направи формата на свещта. Това става, като напълните кофата със студена вода от чешмата и поставите тенекията или пластмасовата чаша в центъра на кофата. Добре е да сложите и няколко камъчета в чашата, така че тя да потъне леко, но не и да достига съвсем дъното.
Оставете кофата отвън на снега или във фризера, докато водата замръзне. След това внимателно отстранете ледената кофа, която се е получила. Може би ще трябва леко да отпуснете място на леда, като пуснете топла вода от чешмата над дъното на пластмасовата кофа за няколко минути. След като ледът е изваден от кофата, следващата стъпка е да се премахнат и кутийката или пластмасова чаша от центъра. Ако кутията или чашата изглежда здраво закрепена в леда, можете да я напълните с топла вода и така ще я махнете по-лесно.
След като ледът е бил отстранен от кофата и от чашата, вече имате ледена свещ. Я, колко бързо стана. Сега просто поставете малка чаена свещ на дъното на ледената... Бинго! Вие току-що си направихте ледена свещ!

Съвети:
За още по-приказен ефект можете да направите ледената свещ шарена като дъга. За целта направете същото като описаното по-горе, но просто го направете на части. И си набавете и боя за яйца. Напълнете кофата с малко студена вода от чешмата и изчакайте да замръзне. Когато първият слой е замръзнал, сипете още малко вода и добавете няколко капки от боята. Изчакайте пак да замръзне и повторете процеса с различен цвят боя за всеки слой. Не забравяйте да сложите кутия или чаша в центъра, за да се направи място за вашата свещ.
За още по-красиво и вълшебно можете и да сложите нещо в свещта преди да е замръзнала – цвете, мидички, борово клонче и каквото на вас ви харесва.



Коментари
3 коментара

Елиза , ,

Публикувано на 09.06.2015

Уао колко лесно се прави ще опитам когато стане зима и ми разрешът

Павче , 14 г.,

Публикувано на 26.07.2015

Еха колко е красиво когато дойде зимата ще опитам.

натали , 9-г г.,

Публикувано на 12.08.2015

много е красижо

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град