Задачки-закачки

Начало | Задачки-закачки | Коя врата ще изберете? Бързо помислете и отговорете!

Коя врата ще изберете? Бързо помислете и отговорете!

Мирела Любенова | 2017-04-18

Коя врата ще изберете? Бързо помислете и отговорете!

Малки генийчета, – днес сме ви приготвили едно истинско предизвикателство, което е вълнувало едни от най-умните хора в света. Този въпрос е задаван на всички бъдещи служители на Google, Intel и Apple. Това са едни от най-известните компании в света, благодарение на които днес ние имаме компютри, смартфони и можем да правим какви ли не неща с тях, та от това съдим, че там работят много умни хора. Но преди да ги наемат те правят редица сложни тестове, а преди тестовете и няколко интервюта. Още на първото интервю шефът от съответната компания им дава една проста задача, която трябва да решат за 20 секунди. Човекът твърди, че тази задача могат да решат даже и децата дори и за 10 секунди. Ние искаме да проверим това! Можете ли да решите тази задача, която затруднява 5 от 10 кандидати за работа в Google, Intel и Apple?

Най-умният човек на всички времена – Айнщайн, стои пред две врати. Едната врата води до огромно съкровище, а другата – до смъртоносно опасен лабиринт. Пред всяка врата има и един пазач, който знае коя от двете врати води до съкровището. Единият от пазачите винаги казва истината, а другият винаги лъже. Вие (и Айнщайн) обаче не знаете кой е лъжецът и кой не е. За да ви е още по-хубаво можете да зададете само един въпрос и само на един от пазачите и така трябва да разберете коя врата води до съкровището. При това трябва да направите всичко бързо!

Не се съмнявате, че Айнщайн е успял да се справи и да докопа голямото съкровище, нали? Но можете ли да се сетите какъв въпрос е задал, за да го направи?

Вие сте на ход! Очакваме отговорите ви в коментарите!



Коментари
12 коментара

Ирина Йорданова, 9 г.,

Публикувано на 21.04.2017

Може би въпросът е следният: Зад коя врата е съкровището?

Мира Георгиева, 9 г.,

Публикувано на 24.04.2017

Аз много обичам космоса!

Бела Маринова, 9 г.,

Публикувано на 29.04.2017

зад коя врата не е съкровището?Кога ще има нова задачка?

Станислав , 13 г.,

Публикувано на 01.05.2017

"Ако попитам другият пазач коя врата не води към съкровището ?" и двамата ще я посочат. Обяснение: 1. Питаме лъжеца. Искреният би ни посочил вратата към съкровището, но лъжецът ще ни излъже и ще посочи тази към опасния лабиринт. 2. Питаме искреният.Лъжецът би ни излъгал и посочил вратата към съкровището, затова искреният ще я посочи също.

Бела Маринова, 9 г.,

Публикувано на 04.05.2017

защо коментарите ми не излизат и съм съгласна със Станислав

От редакцията: Здравей, би ли ни казала кои коментари по-конкретно не са излезли. Просто може да е някакъв проблем за който трябва да се погрижим.

Бела Маринова, 9 г.,

Публикувано на 06.05.2017

те вече излезнаха благодаря

Елица , 11 г.,

Публикувано на 08.07.2017

Ще отворя вратата и ще видя какво има... Ако е лошо затварям и влизам в другата

Елица , 11 г.,

Публикувано на 08.07.2017

Или ще попитам един от двамата къде не е съквовището и дори да попитам лъжеца ще ми покаже къде е съкровището... После ще питам другия къде е сърковището (да се надяваме че ще е лъжеца) и ще ми покаже грешната... Тоест и двамата показват една и съща врата която в случая ще е грешна... А ако сгреша просто се сбогувам с живота

Галена Георгиева, 10 г.,

Публикувано на 14.07.2017

Аз имам 2 въпроса те са следните. Зад коя врата се крие съкржвището? И Зад коя врата се крие смъртна опасност?

Симеон Кръстанов, 12 г.,

Публикувано на 18.08.2017

отговора е спиш ли

СОФИЯ ГЕРГИЕВА, 12 г.,

Публикувано на 26.09.2017

въпросът е зад коя врата е смъртната опасност

Мария , ,

Публикувано на 16.02.2018

и какъв е верният въпрос в крайна сметка?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град