зоокът

Начало | зоокът | Котката – потайна и вълнуваща

Котката – потайна и вълнуваща

Рая Райчева | 2015-06-30

Котката – потайна и вълнуваща

Котката... Потайна и непредсказуема... Интелигентна, но във същото време наивна...

Непокорна, но и вярна на човека... Това е котката! Едно животно, което не може да се опише с обикновени изрази и думи!

Нейният характер и действия, отдавна вълнуват учените – и не само тях! В миналото хората, които са нямали пряк достъп до науката, също са се впечатлявали от нея. Но тогава информацията за този бозайник не била толкова разпространена и развита! Докато в днешни дни се знае почти всичко за нея!

Въпреки този факт, има една страна на котката, която ние не можем да разшифроваме.
И въпреки тези нови открития тя винаги ще си остане тази част от науката, която не може да се разгадае напълно...

Интересът към нея
Още в най-древни времена, по времето на царуването на фараоните в Древен Египет, котката била почитана като въплъщение на богинята Бастет.
Смъртен грях било да се убие или нарани котка и дори когато пламне пожар в някоя къща, първо спасявали котката! Любимите котки на фараоните и други висши египетски управници били полагани в саркофази след смъртта им. В някои от пирамидите в Гиза са открити и бронзови статуи на котки.

В днешни дни тези прекрасни пухести създания са високо ценени, не само в Египет, но и по целия свят. Много от нас отглеждат коте вкъщи. Човекът, който отглежда коте вкъщи, може да каже колко е приятно да се грижиш за него и да го възпитаваш, докато не стане една интелигентна котка или котарак. Но този човек също може да каже и колко е трудно да се отгледа едно котеи то не само да се отгледа, а и да се създаде една благоприятна среда за него.
Поради тази причина много хора, които не са успели да изградят връзка с животното го изхвърлят на улицата. Точно затова трябва да се обмисли добре дали в своя дом имаш нужната среда, за да се грижиш за коте!

Вижте още:
Защо котките имат мустаци?
Как да се сприятелим с новата си котка?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град