новини детски

Начало | новини детски | Конкурсът за есе „Ролята на зрителя в театъра днес“ ще подари на победителя актьорски курс

Конкурсът за есе „Ролята на зрителя в театъра днес“ ще подари на победителя актьорски курс

Аз детето | 2017-04-07

Конкурсът за есе „Ролята на зрителя в театъра днес“ ще подари на победителя актьорски курс

„Ролята на зрителя в театъра днес“ е темата на конкурса за есе в третото издание на „Месец на театъра“, създаден от екипа на LoveTheater.bg. Театрите, които са част от кампанията, са Театър „Българска Армия“, Театър София, МГТ „Зад канала“, Младежки театър „Николай Бинев“ и Народен театър „Иван Вазов“. Голямата награда за първото място е едномесечно посещение на един актьорски курс.

Темата на есето е свързана с главната идея на тазгодишното издание на кампанията за създаване на Кодекс на театралния зрител. „Мястото на зрителя е много важно и той е неизменна част от магията на едно представление, затова и избрахме тази тема. Целим да укрепим понякога рушащия се мост между публиката и сцената. Да обърнем внимание на признанието и уважението на зрителя към живото изкуство.“, споделят от екипа на LoveTheater.

В ролите на справедливо жури на конкурса ще са доц. Веселин Ранков, актьор и преподавател в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“; Евелин Костова, която може да гледате в Театър „Българска Армия“; Дария Симеонова, актриса в Театър „София“; Кристина Янева, актриса в Младежкия театър „Николай Бинев“; Весела Бабинова, актриса в МГТ „Зад канала“; Деян Ангелов, актьор в Народен театър „Иван Вазов“ и Валентин Славеев, студент по философия, а отскоро и част от екипа на организаторите. За втори път специално участие ще вземе журналистът и продуцент Георги Тошев.

В конкурса участие може да вземе всеки, развълнуван от актуалните събития в театъра, който има своя собствена гледна точка. През изминалите издания същинската кулминация на „Месец на театъра“ беше конкурсът за есе, в който се включиха над 90 души, влюбени в театъра. Трите най-добри творби, избрани от журито, и тази година ще бъдат публикувани в LoveTheater.bg и авторите им ще имат възможност да направят обиколки из театрите-партньори. Но за първа година ще се доближат истински до магията на актьорското майсторство, благодарение на UpGrade U. Големият победител ще може да посещава безплатно един месец техен актьорски курс. За останалите двама подгласници е гарантирано едно посещение, което със сигурност ще помнят дълго.

Желаещите да се включат в конкурса за есе могат да изпращат своите текстове до 23-ти април на имейл: konkurs@lovetheater.bg.



Коментари
1 коментар

Цвети Пашовска, ,

Публикувано на 10.04.2017

Еха, това е прекрасна възможност.. Със сигурност ще участвам!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град