новини детски

Начало | новини детски | Конкурс за влогъри дава думата на децата!

Конкурс за влогъри дава думата на децата!

Аз детето | 2017-07-31

Конкурс за влогъри дава думата на децата!

„Влогни“ цели да стимулира талантливите деца от 6 до 16-годишна възраст да покажат колко добри видео-блогове могат да създадат. Конкурсът ще продължи от днес до 19 септември и ще излъчи най-добър гостуващ влогър на детския ТВ канал Cartoon Network. В него могат да участват начинаещи влогъри, както и всички, за които това досега е било само мечта, предава репортер на БГНЕС. Основната идея на състезанието е, че децата могат да развиват креативния си потенциал, което не само намалява рисковете онлайн, но и ги подтиква да станат активни дигитални граждани и творци на живота си. Именно затова партньор на състезанието е Центърът за безопасен интернет в България.

Посланик на конкурса е един от най-известните български влогъри – Крис Захариев, който е на 19 години и учи в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ „Филмова и ТВ режисура“. Има 49 000 абонати в YouTube канала си, а най-добрите му клипове са гледани 3,5 млн. пъти. Крис ще бъде ментор на начинаещите влогъри и ще им помага да направят канала си успешен.

В рамките на месец и половина състезателите ще покажат уменията си и резултатите ще бъдат обявени на официалния сайт на състезанието vlogni.cartoonnetwork.bg. Жури ще избере тримата най-добри, които ще участват във видеоуъркшоп с Крис Захариев, а един от тях ще стане официален гостуващ влогър в телевизионния канал.

Влогването е не просто да заснемеш нещо и да го качиш в интернет, необходими са умения – да измислиш сюжета, да имаш какво да кажеш, да знаеш как да го направиш, за да бъде интересно и атрактивно, но образователната система не им помага да направят това, коментира координаторът на Центъра за безопасен интернет. Време е да дадем думата на децата, които трябва да знаят как да изразят емоциите и мислите си, заяви Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град