новини детски

Начало | новини детски | Коледно настроение: 12-годишната Валерия Стоянова представя „Елхови лес“ с нов аранжимент

Коледно настроение: 12-годишната Валерия Стоянова представя „Елхови лес“ с нов аранжимент

Аз детето | 2019-12-13

Коледно настроение: 12-годишната Валерия Стоянова представя „Елхови лес“ с нов аранжимент

Нова интерпретация на песента „Елхови лес“ представи 12-годишната Валерия Стоянова. С нов аранжимент, български текст и в акустично изпълнение талантливата певица създаде своето коледно вдъхновение.

Това е нейната втора песен. Първата – „Ясен месец“ е с фолклорни мотиви, а идеята за нея идва от нейната баба. Българският текст на „Елхови лес“ е на Антоанета Ботушарова, аранжиментът – на д-р Емил Трайчев, а видеото е заснето от Михаил Янакиев и бащата на Валерия. „Това е много стара песен, написана от немски композитор, затова повечето хора я познават на немски и всъщност преди време дори не е била написана за Коледа“, сподели Валерия пред Bulgaria ON AIR.

Малката певица взима участие в няколко благотворителни концерта, където изпълнява песента. „Заслужава си хората да обърнат внимание на подобни инициативи“, сподели Валерия. Преди броени дни Валерия свири на коледен благотворителен концерт в НМУ „Любомир Пипков“ организиран от Асоциация за подкрепа на децата! В момента тя работи върху авторско парче, а за Коледа си пожелава да завали сняг.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град