афиш

Начало | афиш | Коледни постановки на Столичен куклен театър

Коледни постановки на Столичен куклен театър

Аз детето | 2009-12-16

Коледни постановки на Столичен куклен театър

Столичният куклен театър започва коледните си постановки със спектакъла “Снежната кралица” който ще се играе на 17 декември 2009 г. от 19 часа в салона на ул. “Гурко” 14.
Представлението е по известната приказка на Ханс Кристиан Андерсен.
“Снежната кралица” е зашеметяващ и магичен калейдоскоп от красиви кукли, мултимедия, музика и песни. Мултимедийните ефекти са съвместна работа на сценографа и режисьора, която допълва хармонично привидно семплия декор и ни пренася в необятни фантастични пейзажи. Авангардно решени с няколко проектора, те изпълват с цветове цялата зала и завладяват зрителите. На фона им, куклите изпъкват, а различните режисьорски решения в сценичното действие, създават новаторска композиция. Персонажите плод на въображението на датския разказвач оживяват на сцената. Въображение, което преплетено с редкия му талант за разказване на истории ни вдъхновява за празнично приключение.

Вълшебната история на Кай и Герда ще пренесе малките зрители в удивителен приказен свят, за да им покаже, че никой не може да бъде по-силен от този, който носи вярата и любовта в сърцето си.

Премиерният спектакъл е част от традиционната за Столичен Куклен Театър коледна кампания и е чудесен подарък за малките зрители в празничните дни.

Коледните представления “Снежната кралица”, “Коледен карнавал”, “Тримата снежковци” и “Доктор Дядо Коледа” ще се играят на 24, 25, 26, 27 декември от 11.30 часа в салоните на театъра на ул. “Гурко” 14 и бул. “Янко Сакъзов” 19.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град