покани

Начало | покани | „Коледа от капачки” – интересна детска работилница

„Коледа от капачки” – интересна детска работилница

Аз детето | 2014-12-18

„Коледа от капачки” –  интересна детска работилница

В предпразничен дух и в рамките на зелената благотворителна кампания „Капачки в действие“ фондация „Идея в действие” организира коледна работилница за деца „Коледа от капачки”.
В началото на месец септември по повод първия рожден ден на кампанията и нейния герой Капачко в село Бачево, общ. Разлог над 35 деца изработиха пано във формата на картата на България от пластмасови капачки. Още тогава от фондацията споделиха, че това е само началото на подобни инициативи за деца.

Сега предложението е към децата в София  - да изработят коледна елха от пластмасови капачки. Тя ще бъде символична и чрез нея децата ще изпратят послание на любов и грижа към техни връстници, които са лишени от родителски грижи в България. За да я стане елхата реалност, от „Идея в действие”  канят деца от 5-13 години, които са добре дошли със своите родители, баби и дядовци, за да могат заедно да се радват и майсторят, а и да прекарат няколко часа в коледна атмосфера. По време на коледната работилница ще има и различни ателиета за изработване на коледна украса от капачки и други материали.  Целта е по забавен начин да се покаже, че от привидно отпадъчни материали – каквито са пластмасовите капачки, може да се помага на деца, лишени от родителска грижа, но и да се сътворява изкуство.

Коледната работилница „Коледа от капачки” ще се проведе в София на 20 декември, събота в ресторант La Fantasia, който се намира срещу хотел Плиска от страната на хотела.  Началото е в 10.30 часа и до 15 часа всички участници ще се потопят в коледна атмосфера.

Входът е СВОБОДЕН!  От фондация „Идея  в действие” уточняват, че местата са ограничени и затова е нужно всички, които искат да участват,  да заявят билет за всяко дете от  https://www.eventbrite.com/e/4589405034.

Събитието се осъществява с подкрепата на Синдикалната федерация на служителите в МВР и медийното партньорство на портала „Мама, татко и аз”.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град