приказки от деца

Начало | приказки от деца | Когато Малечка Палечка и котаракът в чизми се срещнат...

Когато Малечка Палечка и котаракът в чизми се срещнат...

Мила Лепавцова | 2016-08-31

Когато Малечка Палечка и котаракът в чизми се срещнат...

Маркизът и принцесата се оженили и заживели щастливо, а с тях и котаракът Не след дълго царят завещал трона на маркиза. Радостта им била пълна когато се родила първата им рожба. Тя била много малко и нежно момиченце. Нарекли я Малечка, но всички й казвали Малечка Палечка. Един ден, докато тя сладко-сладко спяла, в коридорите на замъка се разхождал голям плъх. Като видял Малечка се влюбил и я грабнал. Приказливите лястовички видели и литнали към кухнята, където дремел котаракът.

След като разбрал каква беда е сполетяла малката принцеса, скочил бързо. Обул ботушите, грабнал от готвача парче сирене и с няколко скока се озовал в подземието на замъка. Сложил сиренето пред бърлогата на плъха и зачакал. След малко сивият плъх, който бил не само гладен, но и много глупав, се показал привлечен от аромата на сиренето. Котаракът това и чакал – на мига го излапал. Повикал Малечка и я отвел при родителите ѝ.

Всички заедно отпразнували щастливото събитие.

Написах кратко продължение на „Котаракът в чизми“ с елементи от „Малечка Палечка“, защото много харесвам и двете приказки и макар едната да не е включена в конкурса, смятам, че си вървят заедно много добре!

Участва в конкурса на „Забавното четене“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град