малък готвач

Начало | малък готвач | Кексчета с малко мармалад и много Падингтън стил

Кексчета с малко мармалад и много Падингтън стил

Аз детето | 2018-02-05

Кексчета с малко мармалад и много Падингтън стил

Мармаладът и мечето от Тъмно Перу си вървят ръка за ръка, точно като тортата и рождения ден или като снега и леда, или като тъмните облаци и дъжда, или като... Разбирате какво искаме да кажем. Мечо Пух си има меда, а мечето Падингтън си има сандвичите с мармалад. Ама че хубав вкус имат тези най-известни на света мечета. Не мислите ли, че и двете неща са наистина вкусни. Ние ги обичаме, също както обичаме и тези две неповторими мечета. Днес обаче за друго сме се събрали тук! Ще ви покажем една интересна рецепта, която е в много Падингтън стил, а в същото време е и доста оригинална. Няма да е точно за сандвичи с мармалад, защото не се съмняваме, че тях знаете много добре как да си направите. Какво обаче бихте казали за кексчета с мармалад. Сигурни сме, че ако Падингтън беше тук щеше да ги хареса и много да ви ги препоръча. Те са подходящи не само за десерт, но и за закуска. С чаша топло мляко или портокалов сок си вървят просто идеално. Сега запретвайте ръкави и да действаме.

Ще ви трябват:

  • два пакета бутертесто (наричат го и многолистно)
  • бурканче мармалад по ваш вкус
  • масло
  • едно пакетче крема сирене
  • 2 супени лъжици пудра захар

Ще ви трябват също и:

  • лъжица
  • нож
  • силиконова форма за кексчета или еднократни такива, които стават за печене
  • купичка

Прави се наистина много лесно!

Внимателно разпънете бутертестото върху масата. Дори и на места да се разкъса, не се притеснявайте, това не е проблем. След това с нож леко го разрежете на квадратчета. Цялата идея е да ги направите такива по размер, че да се поберат във формите за кексчета. Ако пък още не можете да ползвате ножове просто изрежете кръгчета с помощта на голяма чаша.

След това във всяка форма сложете по мъничко масло. Във всяка форма поставете и част от бутертестото, така че да я обхване цялата. Включително и стените на формичките. Леко притиснете, за да се изпекат добре. Трябва да получите това! Печете във фурната на 200 градуса за не повече от 20 минути. Най-ясно се вижда, че тестото е готово, когато се е надигнало и е покафеняло. Няма нужда да ви казваме, че ако не можете да използвате фурната сами е хубаво да помолите някой за помощ с тази част. Убедени сме, че няма да откаже.

Не забравяйте също така, че ще ви трябва половината от тестото, за да направите украсата. Така че не използвайте и двата пакета напълно. Оставете част от тестото!

Докато бъдещите кексчета се пекат направете и вкусната смес, с която ще ги напълните. За целта в купа поставете крема сиренето, добавете и две супени лъжици пудра захар и разбъркайте. Бъркането отнема не повече от 2-3 минути, колкото съставките да се смесят. След това е лесно – добавяте половин супена лъжица от тази смес, а отгоре още една супена лъжица от мармалада във всяко кексче. Накрая правите и украсата. От бутертестото с помощта на формички за сладки или пък просто с ръце оформете малки панделки, звездички, сърчица и каквото още ви харесва. След това по средата на всяко кексче сложете една украса и отново поставете във фурната за около 5-10 минути.

Това е всичко! Тези страхотни сладки в стил Падингтън можете да хапвате по всяко време, топли или студени, а дори можете да ги скриете и в шапката си. Ей така, да си хапвате по пътя!

Ако обичате кексчета имаме за вас и още няколко лесни и интересни рецепти:
Приказни есенни кексчета
Сладките лимонови кексчета на Лили
Вкусните мъфини на Ваяна



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град