сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Като известните художници: направете си картина с интересна техника и си я закачете в стаята

Като известните художници: направете си картина с интересна техника и си я закачете в стаята

Аз детето | 2018-08-13

Като известните художници: направете си картина с интересна техника и си я закачете в стаята

Знаехте ли, че едни от най-известните художници на нашето време или поне тези от т. нар. Модерна епоха като Клод Моне, Пол Гоген, Пабло Пикасо, Анди Уорхол, Ив Клайн и много други имат нещо общо помежду си и това не е стилът на рисуване. Всички те държат една картина нарисувана от тях в стаята си за късмет. При това картина, която е нарисувана с най-необичайната за тях техника. Ние също го открихме наскоро и сме много развълнувани да го споделим с вас – всички малки бъдещи известни художници. Знаем, че сте много талантливи, но понякога малко късмет също не е излишен. Освен това ще ви покажем и една интересна техника за рисуване, която може да бъде направена от всеки – малък или голям и която е доста забавна. Да започваме!

Ще ви трябват:

  • голяма картонена кутия
  • ножица
  • молив
  • черна хартия или просто хартия с цвят различен от бял
  • няколко карфици
  • бутилка с пръскало
  • темперна боя от един цвят
  • вода
  • бял лист за рисуване

Звучи сложно, но всъщност е лесно като игра!

Първо трябва да решите какво ще нарисувате – може да е само фигурка на любим герои, силует на животно или нещо друго. Може да е и цяла картина с различни детайли – вие си решавате. Каквото и да изберете ще е красиво. След това с молив очертавате върху цветния лист хартия нещата, които искате. Няма нужда да ги оцветявате, просто ги нарисувайте само с линии с черен молив, а после просто ги изрежете.

Преди да започне голямото рисуване ви съветваме да закрепите белия лист с помощта на карфици на дъното на по-големичка картонена кутия. За да не изпръскате всичко наоколо с боя и след това да трябва и да чистите. Разбира се ако карфиците ви притесняват, можете просто да залепите и листа с тиксо. Ако пък сте сигурни, че няма да изпръскате където не трябва можете и въобще да махнете картонената кутия от картинката, но не ви съветваме да го правите. Все пак не искаме да ви подтикваме към някакви бели! Въпреки че нашият 4-годишен Алекс все обяснява, че белите, които прави са си истинско изкуство. Да, малко се отклонихме... да продължаваме...

След като закрепите белия лист в кутията на него закрепете и силуетите, които нарисувахте и изрязахте. Както вие решите и какъвто ще е замисълът на рисунката ви. Накрая остава и боята... В шишето с пръскало сипете студена вода и вътре изстискайте тубичка с темперна боя отново с цвят по избор. След това хубаво затворете и разклатете, за да може боята да се разтвори. Накрая просто „рисувате“ като пръскате с шишето по листа. Така можете да смесите и няколко цвята за по-красиво. След това изчаквате боята да изсъхне – сваляте картината си от кутията, както и махате изрязаните силуети от хартия.

Виждате ли? Макар да не сте оцветявали или рисували с четка пак се е получила истински хубава рисунка. Сега остава да я закачите в стаята си, а защо не преди това да я сложите и в рамка, точно като истинските художници!

Ако обичате да рисувате можете да опитате също:
Ароматните бои правят рисуването още по-интересно
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Огледалното рисуване е забавно, дори и когато си сам



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град