зоокът

Начало | зоокът | Калифорнийски зайци и токачки ще забавляват малки и големи в Стара Загора

Калифорнийски зайци и токачки ще забавляват малки и големи в Стара Загора

Аз детето | 2014-06-27

Калифорнийски зайци и токачки ще забавляват малки и големи в Стара Загора

Гражданският клуб "Липа" в Стара Загора постави началото на новата си инициатива – зоопарк на открито в курорта Старозагорските минерални бани. В езерото вече има 12-те зеленоглави мъжки патици и 10 женски от същия вид, предоставени от Зоопарка в Стара Загора. В парка е обособена зона, в която живеят 5 двойки токачки, които в скоро време ще имат поколение. Жителите и гостите на курортното селище се наслаждават и на два калифорнийски заека.

"Преди две години представихме програмата на Гражданския клуб и обявихме Старозагорски минерални бани като приоритетно направление в дейността ни. Съдействахме за поставянето на детски съоръжения, спортни уреди, беседки, пейки, храсти и цветя, художествено оформяне на пространството. Поставихме началото на липовата гора в парка. Помагаме за осъществяването на много събития", каза председателят на "Липа" Олег Стоилов, който е и председател на Търговско-промишлената палата в Стара Загора.

В зоопарка на открито ще живеят и възстановени птици, лекувани в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани, съобщи още Олег Стоилов. В курорта беше открита улица, която вече ще носи името "Липа".

Източник на информация: БТА

Снимка: freeimages.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град