Задачки-закачки

Начало | Задачки-закачки | Какво губи всеки космонавт?

Какво губи всеки космонавт?

Аз детето | 2016-08-05

Какво губи всеки космонавт?

Ето че най-накрая дойде време и за новата ни задачка-закачка. Сигурно забелязахте, че известно време задачките бяха изчезнали и не се навъртаха наоколо. Нека ви разкрием първо тази мистерия. Знаете, че е лято, време и за почивка. Е, нашите задачки също решиха да си починат: и те, и вие. Обаче им домъчня за вас и решиха да се върнат колкото се може по-бързо. А сега ето и новата задачка.

Както знаете да си космонавт е изключително вълнуващо, но и много трудно. Трябва да се лишаваш от много неща и да търпиш много несгоди. Да се живее в космоса не е никак лесно. Освен че всичко се променя, когато няма гравитация, то трябва човек и да се лиши от много от любимите си занимания и дори предмети. Естествено това не означава, че всичко там е лошо, напротив. Ако мечтаете да станете космонавт – опитайте. Сигурни сме, че ще имате един вълнуващ живот, а и ще откриете много неща в космоса, които ще помогнат на целия свят. Но сега говорим за нещо друго. Както казахме, в космоса хората губят много неща: трудно е да се храниш, къпането е доста по-различно и определено не можеш да играеш на любимата си компютърна игра или да вземеш котката да лежи до теб и да мърка. Но има едно нещо, което всеки космонавт губи, когато се качи там горе. Кое е то?

Това е задачката ни. Помислете и очакваме вашите отговори с интерес! Очакваме ви в коментарите.

ПС: Ако пък вие сте измислили някоя интересна задачка или имате любима, която не сме задавали досега, споделете. Изпратете я на info@az-deteto.com или я напишете като коментар и може да я качим!

Снимка: pixabay.com



Коментари
14 коментара

Павелка Stefanova, ,

Публикувано на 06.08.2016

Теглото си

Ели , ,

Публикувано на 06.08.2016

Според мен той губи планетата Земя под краката си

Вики , ,

Публикувано на 06.08.2016

Корабат си който пада в океана

Square Eyes , ,

Публикувано на 08.08.2016

губи от поглед дома и семейството си

Джордж , ,

Публикувано на 08.08.2016

Любимата му гозба.

Best , ,

Публикувано на 10.08.2016

гравитацията

ана белички, 10 г.,

Публикувано на 10.08.2016

До редакцията: Според мен когато отидат в космоса поради липса на гравитация космонавтите губят теглото си . Права ли съм ?

ананас , ,

Публикувано на 19.08.2016

той губи теглото си

Ивета Райкова, 8 г.,

Публикувано на 29.08.2016

Губи земното привличане

Симона , ,

Публикувано на 09.09.2016

теглото си

Велизара , ,

Публикувано на 15.09.2016

до редакцията: Какъв е отговорът?

От редакцията: Вече е написан. :-)

От редакцията , ,

Публикувано на 16.09.2016

Благодарим на всички малки умници, които се включиха в задачката. Официално умните хора, които са я измислили, са казали, че верният отговор е теглото си. Това е така, защото знаете, в Космоса няма земно притегляне. Ние обаче с интерес прочетохме всичките ви отговори, които са не по-малко верни, а някои дори и повече. Особено ни хареса отговорът на Джордж! Както и всички останали, вие сте просто невероятни. А сега ще ви очакваме и в новата задачка.

СОФИЯ ГЕРГИЕВА, 12 г.,

Публикувано на 25.05.2017

МИСЛЯ,ЧЕ ВСЕКИ КОСМОНАВТ ГУБИ СПОКОЙСТВИЕТО СИ

nina , ,

Публикувано на 28.02.2018

toi gubi kiclorod

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град