сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Какво да подаря на мама за Коледа: нещо интересно с мирис на ванилия и канела

Какво да подаря на мама за Коледа: нещо интересно с мирис на ванилия и канела

Аз детето | 2016-12-12

Какво да подаря на мама за Коледа: нещо интересно с мирис на ванилия и канела

Дългоочакваните празници през декември наближават все повече и вече сме в трескава подготовка – украса на дома и елхата и писане на писмо до Дядо Коледа. Но като говорим за Дядо Коледа изниква един много важен въпрос: „Какво да подаря на мама за Коледа?“. Трябва да има нещо, разбира се, защото тя е човекът, на когото винаги трябва да бъдем благодарни за всичко. Тя се грижи за нас непрекъснато и поставя децата си на първо място. Затова е задължително да има и нещо за нея под елхата. Но какво? Имаме една интересна идея за вас, която сме сигурни, че мама ще оцени много повече от нещо, което сте купили, защото ще знае, че сте го направили специално за нея с ръцете си. Освен това е нещо, което жените и майките много обичат. То ще ѝ подари миг на удоволствие за сетивата и ще ѝ напомня колко много я цените и обичате. Сигурни сме, че ако сами направите и подарите на мама домашен ексфолиант за тяло, тя много ще го хареса и ще го ползва редовно.

За него ще ви трябват:
кокосово или бадемово масло – продават се в повечето аптеки и дори големи магазини, но ако не намерите, и бебешко олио ще свърши работа
3 пакетчета канела
2 чаени чаши бяла или кафява захар
3 пакетчета ванилена захар
ароматно или етерично масло – най-добре е ако намерите такова с канела или ванилия, но и всеки друг аромат, който знаете, че мама харесва е добър избор
красиво бурканче
етикет
ластик

Прави се лесно:

В купа сложете всички продукти без етеричното масло и бебешкото олио (кокосовото или бадемовото масло) и ги разбъркайте. След това добавете няколко капки от ароматното масло, толкова колкото ви се струва, че мирише хубаво, но не бива и много да се прекалява и отново разбъркайте. Вече трябва да усещате колко хубаво мирише. Накрая добавете и бебешко олио (кокосовото или бадемовото масло), някъде около половин чаена чаша е достатъчно и отново разбъркайте докато захарта не се намокри хубаво и не се получи нещо като мокрия пясък, от който лятото правите замъци и фигурки. Накрая внимателно сипете или по-точно с помощта на лъжица прехвърлете сместа в красиво бурканче.

Направете и етикет. От лист хартия или направо картон изрежете правоъгълно парче и на него напишете, че това е ароматен ексфолиант за тяло, с мирис на канела и ванилия, направен специално от вас за мама. След това, с помощта на химикалка, продупчете малка дупка на етикета и промушете ластика през нея. Накрая просто го сложете на гърлото на буркана. Ако пък повече ви харесва можете да го залепите и върху буркана с лепило или тиксо. Но с етикет става още по-красиво и лично.

Накрая просто го поставете под елхата. Сигурни сме, че мама ще бъде очарована от толкова личен подарък.

По същия начин можете да ѝ направите и соли за вана и да стане чудесен комплект.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град