важните неща

Начало | важните неща | Как да направим деня си по-интересен?

Как да направим деня си по-интересен?

Аз детето | 2017-12-29

Как да направим деня си по-интересен?

На всеки се случва, това е неизбежно. Един ден си изпълнен със щастие и имаш толкова неща да правиш, че се чудиш, с кое по-напред да се заемеш. Но понякога има и такива дни, в които се чудиш какво да правиш и всичко ти се струва толкова скучно. Е, скуката е нещо, което не бива да оставяме да ни победи, затова сме ви приготвили тези десет интересни идеи против скука. Прочетете и опитайте, действат безотказно.

1. Изследвайте този наш интересен свят. Нови места, нови идеи, нови мнения, нови запознанства – интересувайте се от всичко, което ви заобикаля днес!

2. Проявявайте инициатива и не отлагайте нищо за утре. Бъдете активни, помагайте на другите. Ще видите колко много нови неща можете да научите така.

3. Ставате сутрин и не знаете какво да правите? Огледайте се около вас винаги има какво да се прави. Но не мързелувайте, животът не чака никой.

4. Всеки човек е специален. Всяка ваша странност ви прави специален и различен, така че да не приличате на другите. Опитайте се да опознаете тези черти и в приятелите си. Ще видите, че те са още по-интересни хора отколкото сте мислели.

5. Ако ви е много скучно, просто излезте навън и се огледайте. Има толкова много неща за правене, още ли ви е скучно сега?

6. Винаги, когато ви е скучно можете да се обадите на приятел. Дори и да е далеч от вас в момента, ако ви е наистина приятел ще намери начин как да ви разведри.

7. Ако имате домашен любимец, тогава му обърнете повече внимание. Ще видите неща, които не сте забелязвали, че може да прави и колко по-интересен е всъщност.

8. Прочетете интересна книга – те са най-доброто лекарство срещу скука.

9. Започнете да се занимавате със спорт. Освен, че ще подобри здравето ви, ще ви забавлява много. Пък и кой знае, можете да откриете, че сте добри в някой спорт и да станете звезда.

10. Намерете си хоби. Те са забавни, интересни и човек, който има хоби не скучае никога.

А вие имате ли ваши съвети против скука? Споделете ги с нас!



Коментари
2 коментара

Моника Илиева, 10 - г.,

Публикувано на 30.12.2017

Направете си профил в Аз. Детето. или Уча. се. и се забавлявайте с техните статии/видеоуроци и упражнения :)!

кифла2018 , ,

Публикувано на 30.12.2017

дааааа, аз също си имам хобинцеее.... да ровя из фасебука

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град