покани

Начало | покани | Изложба на детски рисунки в Гранд Хотел София

Изложба на детски рисунки в Гранд Хотел София

Аз детето | 2007-07-02

На 4 юли 2007 г. (сряда), от 13 до 15 часа, в зала "Триадица" на Гранд Хотел София ще се състои изложба на 113 детски рисунки, участвали в конкурса на Европейската комисия и Евро-Ток Интернационал “EU Minichefs” на тема “Здравословно и забавно готвене”.
Жури от художници и готвачи  ще отличат и наградят най-добрата българска рисунка.

Конкурсът за рисунка се организира от Европейската комисия и Евро-Ток Интернационал (Европейската асоциация на професионалните готвачи) и има за цел да допринесе за борбата срещу затлъстяването сред децата, насърчавайки здравословно хранене и готвене. Той стартира в началото на юни, когато е открита също детска интернет страница "Младите кулинари на ЕС".
Страницата популяризира Европейския ден за здравословна храна и готвене, който ще се проведе на 8 ноември 2007 г. На този ден готвачите от целия ЕС ще демонстрират на децата как да готвят и как да се хранят здравословно в училищата и в ресторантите.
В конкурса за рисунка участват деца на възраст от 9 до 12 години. Победителят за цяла Европа ще бъде избран от жури в Брюксел и ще бъде обявен през септември 2007 г. Най-добрата рисунка ще бъде използвана като плакат да популяризиране на Европейския ден за здравословна храна и готвене.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град