любопитно

Начало | любопитно | Изгубено коте хвана влак, за да се прибере у дома

Изгубено коте хвана влак, за да се прибере у дома

Аз детето | 2018-01-15

Изгубено коте хвана влак, за да се прибере у дома

Всеки е чувал история за котки, които са преминали хиляди километри и препятствия, за да се завърнат в дома при стопаните си. Може би не толкова често ползват транспорт, но изгубило се коте във Франция е попътувало само във влак, за да се върне у дома. Ноазет, чието име в превод от френски език означава „лешник“, била забелязана на перона пред готовия да потегли влак. Пропъждането на котето било неуспешно и контрольорът Гийом Шуека го отнесъл на разстояние от гарата.

„Отидох, взех котката и я занесох в горичка извън гарата, близо до пътя. Върнах се към влака, защото трябваше да тръгваме, но котката тръгна след мен и започна да се качва във влака. Затова я взех със себе си и казах: „Стой тук, малката, ще измислим нещо като пристигнем в Ман“, разказва кондукторът.

По време на пътуването котката се държала дружелюбно и спокойно, а при пристигането контрольорът описал случката в профила си в Twitter. Тогава по една щастлива случайност стопаните на котката видели историята и снимката и веднага я познали. На секундата писали на Гийом, че това е тяхната котка и че ще дойдат на гарата, за да си я приберат.

Мъжът до последно бил скептичен, но въпреки това изчакал жената. Всичко обаче му станало ясно щом още от първия поглед котето изскочило от ръцете му, отишло при стопанката си и започнало да я ближе по лицето. „Това е нещо, което никога не съм предполагал, че ще видя. Котките са удивителни създания“ – завършва разказът си кондукторът!

Снимка: twitter.com/guiguitrotter

Вижте и още интересни котешки истории:
Запознайте се с Тор – най-красивата котка на планетата Земя
Какво правят котките, когато няма никой вкъщи?
Няма да видите по-шантава котка от тази
Котка осинови осем таралежчета
Скрапи – котаракът с най-необикновената красота



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град