Детективски истории

Начало | Детективски истории | Изгубеният пръстен

Изгубеният пръстен

Денислава Спасова | 2013-12-06

Изгубеният пръстен

Имало едно време една майка. Тя имала две деца – момиче и момче. Момичето се казвало Ани, а момчето Тони. Те били много послушни.
В един обикновен ден, докато майката приготвяла обяда за следващия ден забелязала, че годежният й пръстен го няма. Помолила своите скъпи деца да помогнат да го намери.
Те се съгласили и решили да си поиграят на детективи. Заловили се за работа. Разпитвали всеки срещнат човек на улицата. Всеки им отговарял, че никога не е виждал пръстена. Вече се смрачило. Ани и Тони отчаяно навели глави и тръгнали към дома си.

Прибрали се и майка им ги попитала дали са намерили пръстена. Те се натъжили, но все пак казали на майка си, че не са го намерили и затова утре ще продължат. Тя не им се разсърдила. Сложила вкусна вечеря и седнали да хапнат. Наяли се и легнали да спят. Майката целунала своите малки детективи и те заспали.

На другия ден всички се събудили. Ани и Тони се облекли и продължили своята детективска мисия. Тръгнали отново да търсят пръстена. Търсили, търсили, но дошло време за обяд и се прибрали. Майката с надежда ги попитала дали са намерили пръстена. Но те отново отговорили, че не са го открили. Жената сервирала обяда. Всички започнали да ядат. Тони хванал лъжицата, гребнал си супа и там видял пръстена. Майка му видяла пръстена и му благодарила. След като се наобядвали, жената ги завела на сладкарница, за да се почерпят. Децата останали много доволни от вкусните лакомства, спогледали се и скришом с очи си казали, че е време за нова детективска мисия.

Участва в конкурса за разкази „Млад детектив“



Коментари
3 коментара

ани благоева, 11 г.,

Публикувано на 07.12.2013

Много хубава история Само ,че майката трябва а внимава докато готви

Мария спасова, ,

Публикувано на 07.12.2013

Историята бе много хубава продължавай да пишеш!!!:)

Руми , ,

Публикувано на 08.12.2013

Тук няма истинска детективска история, пръстенът накрая сам се е намерил, но е много добре написано като текст: пестеливо, без излишни увъртания. Това дете явно има талант. Браво!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град