Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Историята на едно смело „щъркелче“ вече ви очаква на големия екран

Историята на едно смело „щъркелче“ вече ви очаква на големия екран

Аз детето | 2017-05-14

Историята на едно смело „щъркелче“ вече ви очаква на големия екран

Сираче по рождение и отгледано от щъркели, врабчето Ричард вярва, че е един от тях. Но когато идва време за отлитане на юг, семейството му с мъка на сърцето го изоставя в родната гора, защото са убедени, че не би издържал пътуването до Африка и ще загине. Но това не е кое да е врабче. Това е „Щъркелчето Ричард“. Решен да докаже, че е щъркел въпреки всичко, той поема сам на юг, а по пътя към него се присъединяват ексцентрична бухалка с въображаем приятел и самовлюбен папагал – диско певец.

По време на епичното им пътешествие, те се сблъскват с много препятствия като смъртоносни прилепи, пристрастени към интернет гълъби, гарвани – мафиоти, самолети, влакове. Когато най-после достигат до Африка, Ричард се оказва единственият, който влиза в битка с чудовищен язовец, за да спаси брат си и цялото си семейство. Най-малкият щъркел трябва да се научи да възприема себе си като най-силният врабец, за да освободи истинския си потенциал и да се събере отново със семейството си.

Ричард: Смел млад здравеняк, нагизден с дълъг червен клюн, елегантни черно-бели крила, изправен гордо на грациозните си, но силни, дълги крака – така Ричард обича да си представя самия себе си. Истината, разбира се, е съвсем различна. Защото Ричард е врабче. Но тъй като е отгледан от щъркели още от излюпването си, упоритостта на Ричард и силното му желание да принадлежи към осиновилото го ято, му пречи да промени „щъркелските“ му разбирания. Чак когато отива далеч, той осъзнава, че трябва да спре да се възприема като най-малкото щъркелче, а вместо това да започне да се държи като най-силното врабче.

Олга: Бухалка-мъжкарана, която би трябвало да броди из горите с другите малки бухали (бухали-пигмеи), но е била отхвърлена! Те я наричали грозна, „чудовище“ и ѝ погаждали номера, само защото е израсла прекалено висока. Отказвайки да бъде жертва, Олга избягва и открива „Олег“ – нейният мъдър приятел и партньор, когото само тя може да види. В началото неохотно, по съвета на Олег тя се съгласява да помогне на Ричард в неговото пътешествие. По пътя тя изгубва Олег, Ричард а за малко и собствения си живот, докато се научава да приема своята уникалност и отново да повярва в другите.

Кики: Жълто-зелен папагал, убеден, че целият свят примира пред невероятната му красота, да не споменаваме славния му глас, изпълняващ диско. Единственият проблем на Кики е, че е затворен в клетка в един посредствен караоке бар, където е принуждаван да пее кънтри песни. За да постигне слава и известност, той хитро баламосва Ричард и Олга. Но когато най-после му става ясно, че той не е изгряващата звезда, за която винаги се е мислел, Кики осъзнава и че е време да стане ако не най-голямата диско звезда, то поне по-добра птица. Като помага на спътниците си, той се превръща от егоцентричен егоист в истински приятел.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град