любопитно

Начало | любопитно | История с продължение

История с продължение

Светослав Бориславов, 9 г., гр. Попово | 2006-08-06

Всички знаете за съседската булонка Симеон. Беше блъсната от кола преди седмица и спасена от друго куче – Церо. Искам да разкажа за това, което се случи после.

Вечерта стопаните на кучето Симеон – това са чичо Цоньо и леля Милена го заведоха на ветеринарен лекар в Попово. Той го прегледал и казал, че има счупена предна лапа и счупена долна челюст. Та значи, ако искат да се оправи кучето, трябва да претърпи операция, която ще струва 300лв, ще бъде направена в гр. Търговище / на 36км от Попово/. Леля Мима и чичо Цоньо не са богати хора и като повечето живеещи в Попово отказали. Помолили лекаря да постави инжекция, която да умъртви безболезнено кучето и платили за нея. След това обаче се наложило да се поставят още две инжекции, за да може Симеон да умре без да се мъчи. След като нямало резултат, двамата отвели кучето в дома си. То било в безпомощно състояние, спящо, но все още живо.

На другия ден Ивайло, тяхното дете узнало, че съседът – чичо Мустафа, който се нанася сега в къщата между нашата и тяхната е ветеринарен лекар. Помолили го да види кучето и той се съгласил. След това поставил шина на счупената лапа на Симеон, дал им някакви лекарства и казал, че счупената челюст ще зарасне. Е, няма да бъде като преди, но кучето ще може да се храни, върви и живее.

Сега Симеон лае, опитва се пак да бяга и се вижда, че оздравява.

Не мога да разбера защо има хора, които все искат пари, за да направят някакво добро. Че то може да се направи без някой да ти плаща!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град