покани

Начало | покани | Искате ли да разберете какво е бабъл футбол

Искате ли да разберете какво е бабъл футбол

Аз детето | 2015-09-23

Искате ли да разберете какво е бабъл футбол

Познавате ли бабъл футбола? Трудно се преразказва, трябва да се усети.

В четвъртък и петък учениците в София ще имат възможност да се докоснат безплатно до вълнуващото преживяване като част от Европейската седмица на спорта.

"Уникалният спорт се практикува с гигантски балонени костюми, които дават възможност на играчите да изтласкат състезателите от другия тим, без да ги наранят. Бабъл футболът е преди всичко забавление. За него не се изисква високо спортно майсторство и може да се практикува от всеки, навършил седем години", разказват организаторите на събитието в София.

Безплатните занимания ще се провеждат от 10.00 до 17.00 часа в Студентския град в пространството между УНСС и Седмо районно управление. Задължително е, преди да отидат, желаещите да се запишат на телефон 0899 157 026.

Децата са в основата на тазгодишната кампания Европейска седмица на спорта. Целта на кампанията е да раздвижи 100 000 българи и да включи в дейността си поне 250 училища.

Най-активният ден за българските ученици ще бъде 25 септември, който е обявен за Европейски ден на спорта в училище. Задачата, която си поставят организаторите от "БГ бъди активен", е да се популяризират здравословният начин на живот, физическата активност и доброволчеството в сферата на спорта в училищата и извън тях.

Източник на информация: dnevnik.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град