сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Искате ли да изрежете най-красивите снежинки от хартия? Ние ще ви помогнем с добри съвети и интересни шаблони

Искате ли да изрежете най-красивите снежинки от хартия? Ние ще ви помогнем с добри съвети и интересни шаблони

Аз детето | 2017-11-29

Искате ли да изрежете най-красивите снежинки от хартия? Ние ще ви помогнем с добри съвети и интересни шаблони

Едно от любимите ни занимания в края на ноември и началото на декември, особено когато навън завали пухкав сняг, беше да го пренесем у дома или в класната стая. Този, който носехме обаче не беше същият като онзи навън и със сигурност не се топи. Той е красив и създава едно такова приятно и леко коледно настроение, а в същото време ни напомня, че зимата не е само студ. Тя е и веселие и красиви гледки, които няма как да бъдат видени през другите сезони. Всяка година, дори и досега си изрязваме такива снежинки и ги лепим по прозорците, така че дори и ако случайно не завали сняг навреме за Коледа, на нас пак ни е хубаво и снежно. Направо можем да кажем, че изрязването на снежинки от хартия си е една класическа и много забавна украса за направа. Няма да скромничим и ще кажем, че имаме доста опит в това. Поради тази причина сега споделяме с вас няколко полезни съвета и няколко супер яки шаблона за уникални снежинки от хартия.

  • Първото, което трябва да знаете е, че снежинките трябва да се изрежат от възможно най-мекия лист хартия. Картон или нещо по-твърдо не са подходящи. Сами знаете, че истинските снежинки са леки и нежни, затова и тези от хартия трябва да са направени с такава. Често в училище използвахме дори лист от тетрадките си и ставаше страхотно.
  • Сигурно доста от вас знаят, но нека ви напомним и това: снежинките се режат най-лесно от прегъната хартия, колкото повече е сгъната, толкова по-лесни и красиви стават накрая. Най-добре би било така да сгънете листа, че да заприлича на един дебел триъгълник и след това да режете.
  • Предвид този факт е хубаво да използвате и малко по-остра ножица, като разбира се трябва да внимавате с нея. Също така запомнете, че снежинки се изрязват само с върха на ножицата. Освен че е по-лесно, така стават и по-хубави. Опитвали сме с цялата ножица, но тогава хартията просто се наряза цялата и не се получи нищо освен някакви парчета.
  • Режете само от едната страна на сгънатата хартия – това е наистина полезно, защото така снежинката ще стане по-хубава и по-симетрична. Не се притеснявайте, че някъде ще остане неизрязано парче, това няма как да стане, защото листът е сгънат толкова пъти, че се обхваща целият.
  • Снежинките стават най-идеални ако след като приключите с изрязването и ги разгънете ги поставите между страниците на дебела книга или учебник за един-два часа, за да се разпънат напълно.
  • Идеална украса са и за елхата, ако ги оцветите с безцветен лак и им завържете панделка!

Това са съветите, които можем да ви дадем, а сега ето и обещаните готини шаблони.

Първите два от тях, които нарекохме диамантът и звездата, са най-лесните за изрязване, тъй като се реже само по права линия, така че са много подходящи за най-малките от вас или пък за братята и сестрите. Няма нужда да ви казваме, че стават доста красиви. Средните (дантелата и сърцата) са малко по-трудни, защото се използват някои закривени линии, а снежните човеци и гората са за най-опитните от вас, защото изискват доста завойчета и ченгелчета с ножица. Естествено всеки може да опита, но трябва да внимавате с ножицата и да не се разочаровате ако не постигнете резултата веднага.

В нашите шаблони сме ви показали и как точно трябва да е сгъната хартията (под каква форма) и какво трябва да има на нея, за да се получат тези интересни снежинки. Най-лесно ще бъде просто да прерисувате линиите с молив. Това е наистина лесно! След това режете внимателно по тях и ще получите толкова красиви резултати, каквито сами не сте очаквали.

Това е от нас засега и не забравяйте след като си направите такива снежинки да споделите с нас как са се получили, а пък можете да ни дадете идеи и за други шаблони!

Вижте и още няколко интересни неща за снежинките:
Шоколадови снежинки
Красиви и лесни 3D снежинки
Красиви снежинки от макарони



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град