малък готвач

Начало | малък готвач | Интересни картофени сандвичи

Интересни картофени сандвичи

Аз детето | 2019-09-09

Интересни картофени сандвичи

Сандвичът е най-универсалното нещо за ядене в света. Обикновено се използва сутрин за закуска, но често и за следобедна закуска, а дори и за вечеря или обяд, особено ако бързаш. Прави се лесно, можеш да си сложиш каквото ти е вкусно в него, че дори и да смесиш солено и сладко. Днес обаче сме ви приготвили интересна идея за един по-различен вид сандвичи – вместо хлебчета, ще използваме картофи. Обичаме картофи, сигурно няма човек, който да не обича картофи. От салати до печено пиле с картофи, до вечеря, междинно похапване и какво ли още не, картофите стават за всякакво ястие и за всяко време от деня.

Необходими продукти:
1-2 картофа
малко масло
всичко, което ви харесва да има във вашия сандвич – шунка, кашкавал, краставичка, дори и сирене
сол

Трябват ви още и:
тавичка с хартия за печене на дъното
чиния, подходяща за микровълнова
нож

Правят се страшно лесно:

Измийте добре картофите и ги нарежете на големи и дебели кръгове. Ако не можете да се справите не се опитвайте, а помолете някой по-голям – сигурни сме, че няма да откаже да ви помогне. След това наредете картофените кръгове в чинийката и сложете мъничко масло на всеки, ама много малко, като трошичка и ги посолете с щипка сол. Сложете ги в микровълновата и ги пуснете за около минута – колкото леко да омекнат. Изчакайте малко да изстинат и ги извадете.

Ето че вече дойде време и за последното нещо: слагате кръгче картоф в тавичката с хартия за печене на дъното, отгоре нареждате продуктите за сандвича както ви харесва и каквито ви харесват. След това слагате още едно кръгче картоф. Така правите колкото сандвичи си искате. Пускате печката на 200 градуса и ги печете около 20-25 минути или до зачервяване. Можете отгоре дори да сложите по парченце кашкавал да се разтопи, за да добият картофените ви сандвичи още по-апетитен вид. Това е! Готови са! Вкусно и интересно!

Знаете ли, опитахме и си вървят добре с киви и няколко ореха също така! :-)

Вижте още:
Рецепти за вкусни, лесни и забавни сандвичи



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град