покани

Начало | покани | Интересни и весели работилници за деца за Деня на птиците

Интересни и весели работилници за деца за Деня на птиците

Аз детето | 2017-03-30

Интересни и весели работилници за деца за Деня на птиците

В събота, 1 април, отбелязваме Международния ден на птиците. Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) е подготвило специални събития за децата на любимите им места в София – Музейко и Зоопарка.

Какво?

Заповядайте в нашите артработилници, за да си направим маски за лице на врабчета и да ви разкажем колко лесно и приятно е участието в кампанията „Ние броим врабчетата“ – приканват организаторите!

На място ще можете да нарисувате врабчета и да участвате в конкурса „Ние рисуваме врабчета“,

Кой може да се включи?

Работилницата е подходяща за деца над 6 години, тъй като се работи с ножици. По-малките деца ще могат да се включат с помощта на родител или придружител.

Къде и кога?

  • От 11 до 13 часа във фоайето на Музейко
  • От 11 до 14 часа до главния вход (откъм Симеоновско шосе) на Зоологическа градина – София

За кампанията

Българското дружество за защита на птиците организира кампанията „Ние броим врабчета“. Целта на преброяването е да даде отговор на въпроса какво се случва с врабчетата като проследи численостите на трите най-разпространени вида у нас – домашното, полското и испанското. Броенето ще се проведе на 8 април от 9 до 12 часа и в него може да се включи всеки.

За международния ден на птиците

Решението за обявяването му за специална дата е прието на 6 декември 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на редките птици. Това е една от първите природозащитни дати в международния календар от глобални събития, чрез която хората заявяват своята загриженост за опазването и съхранението на дивата природа на планетата ни. Днес всеки десети вид птица е застрашен от окончателно изчезване. Българското дружество за защита на птиците от 29 години работи за опазването на дивите птици и важните за тях места и местообитания.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град