новини детски

Начало | новини детски | И тази година има ледена пързалка в София за малки и големи

И тази година има ледена пързалка в София за малки и големи

Аз детето | 2020-12-03

И тази година има ледена пързалка в София за малки и големи

Ледената пързалка на стадион „Юнак“ в София отвори врати. Едновременно в рамките на една 90-минутна сесия могат да карат до 150 души. Ще се следи за стриктното спазване на противоепидемичните мерки, като за целта е създадена специална организация. При реденето на опашката за билети се осигурява 2 метра дистанция между хората, а носенето на предпазни маски е задължително. След всяка сесия ще се извършва дезинфекция на кънките и пейките.

Управителят на пързалката Явор Маринов обясни, че на човек ще се падат по 8 кв. метра свободно пространство при капацитет на леденото съоръжение от общо 1200 кв. м. Той увери, че няма да има изчакване на пейките пред пързалката. Охрана на вратата ще допуска само определения брой хора, които могат да влязат за една сесия, а когато приключи сесията и хората излязат, ще се допускат следващите.

Входът за деца до 13-годишна възраст остава безплатен за трета поредна година. Те трябва да представят бележник или ученическа карта, като могат да носят свои кънки или да наемат такива срещу 6 лв. Безплатните сесии започват в 10.00 и 16.00 часа и също продължават 90 минути.

Прочетете Нещо интересно за кънките на лед



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град