За родители

Начало | За родители | Хокеят за деца: различен, забавен и много полезен

Хокеят за деца: различен, забавен и много полезен

Аз детето | 2017-05-29

Хокеят за деца: различен, забавен и много полезен

„Сподели радостта от спорта със своето дете“ – това е тазгодишното мото на нашия богат спортен празник „Детска Игриада“! Тази година ние, нашите партньори и гости-демонстратори ще акцентираме върху правилното отношение на децата и техните родители към спорта като ежедневно занимание. Това ще направим като дадем шанс на всички деца от 5 до 12 години и на техните родители за едно интересно и забавно прекарване на съботния 10-ти юни. Всеки родител знае, че за да е щастливо неговото дете, на първо място то трябва да е здраво. Това най-добре се постига чрез спорт, който разбира се доставя удоволствие и на самото дете.

Ние от Az-deteto.bg се стараем активно и чрез забавни и интересни за децата материали и активности да ги стимулираме и да провокираме у тях желание за спорт, движение и игри навън. Точно това е и главната цел на „Детска Игриада“ – да накара поне за малко и родители, и деца, да оставят любимите си компютри, смартфони и таблети и заедно като семейство и в компанията на много приятели да преоткрият радостта от движението и спорта. За целта предлагаме на всички да се включат в различни спортни състезания, както и да пробват на място нови спортове представени им от професионалисти.

Точно толкова интересен ще и демонстрационният кръг по хокей от професионалистите към Националната спортна академия. Противно на всеобщото мнение, че хокеят е най-опасният и травматичен спорт, демонстраторите ще покажат на родители и деца, че този спорт е интересен, различен и определено си струва да му се обърне внимание. Чувайки хокей, повечето родители веднага си представят травми от падането на леда, ниската температура на игрището и потенциалната опасност от настинка, кашлица и т. н. Това обаче не е вярно, лекари от цял свят са установили положителното въздействие на ледената пързалка върху дихателни проблеми, бронхити и заболявания като астмата, например. Също така статистически погледнато това е един от спортовете, които носят най-минимален риск от травми, стига да се практикува правилно. Освен това подобно на плуването, хокеят развива цялото тяло хармонично. Хокеят е чудесен пример за колективен и активен спорт, който ще развие двигателните качества на детето, а носи и още редица ползи!

Фантастично упражнение

Доказано е, че хокеят е един от най-полезните спортове за сърдечносъдовата система и изгаря много калории, както и помага на децата да бъдат по-спокойни и съсредоточени в училище например, защото помага да изразходят излишната си енергия по приятен и забавен за тях начин. Играейки хокей един или два пъти седмично децата могат да компенсират консумирането на чипс, хамбургери и всякакви други подобни храни, а също така по-често ще имат желание да излизат навън и да играят с приятелите си, вместо да седят вкъщи пред компютъра или телевизора. Този спорт също така изисква и висока степен на координация и поради тази причина развива фините двигателни умения, подобрява координацията на цялото тяло и дори зрението.

Изгражда характер

Тъй като хокеят е отборен спорт, учи децата как да се сработват с другите и как да общуват правилно. Те разбират как да разчитат на съотборниците си, че сътрудничеството е ключово за успеха. Всеки отборен спорт, както и хокеят, учи децата на доверие, отговорност, уважение към личността на другия и спортсменство. Често се забравя и ползата, че децата се научават както да се радват на успехите си, така и да приемат спокойно неуспехите и да се учат от тях. Хокеят също така насърчава положителното самочувствие и вярата в собствените им възможности. Не на последно място спомага за балансиране на възгледите на детето за живота.

Подобрява работата на мозъка

Хокеят е бърз спорт. Действията по време на игра се развиват за секунди, а ситуацията се променя за едно мигване на окото. Дете, което може да се научи как да работи в такава среда, ще подобри своята способност да взема бързи решения. Ще се научи и как да разработва стратегии за действие, което е от съществено значение за успеха в живота.

Ако вече провокирахме интереса ви и бихте искали да научите още за спорта, както и колко различен и забавен е той за всяко дете, то заповядайте на нашата „Детска Игриада“. Регистрирайте своето дете тук и елате да се забавляваме и да спортуваме заедно!

„Детска Игриада“ тази година се организира в партньорство с Mtel, Allterco, Green life, Selecta, ФЛОРИНА, „Меблик“.

Снимка: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град