зоокът

Начало | зоокът | Хипопотам спаси антилопа

Хипопотам спаси антилопа

Аз детето | 2014-03-12

Хипопотам спаси антилопа

Напоследък неведъж сме ви разказвали колко удивителни са животните и какви неща могат и правят, за които дори не подозираме. Но тази история, която ще ви кажем сега е най-интересната, велика и героична. Хипопотам-герой спасил живота на беззащитна антилопа гну от зъбите на гладен крокодил, а драматичната случка била заснета от израелски фотограф, пише вестник "Дейли експрес".

Вадим Онишченко е заснел видеото по време на сафари в Масаи Мара, Кения. На кадрите се вижда как крокодилът захапва антилопата и се опитва да я завлече под водата. Изведнъж на помощ на беззащитното животно идва стоящ наблизо хипопотам. Закръгленият спасител успява да прогони влечугото, а след това започва да побутва антилопата, насочвайки я по безопасен път към брега. 34-годишният фотограф, станал свидетел на случката, казва, че антилопата е изглеждала в шок след нападението, но в крайна сметка се е измъкнала без видими наранявания. Господин Онишченко споделя: "Това беше един невероятен момент, хипопотамът спаси антилопата и след това я охраняваше, за да не се доближат крокодилите отново до нея. Чувал съм за случаи в които животните инстинктивно защитават други видове и мисля, че родителските инстинкти на хипопотамите просто взеха превес.  Хипопотамът вероятно е единственото животно, което не се страхува от крокодилите, а всъщност дори бих казал, че хипопотамът е единственото животно, от което крокодилите се плашат".

"Дори нашите сафари водачи бяха изумени от поведението на хипопотамите в онзи момент и казаха, че никога не са виждали нещо подобно. Определено бе незабравим момент и за мен е чест, че станах свидетел на такава сцена", добавя фотографът.

Снимка: sxc.hu



Коментари
1 коментар

Pavche Любенова, 12 г.,

Публикувано на 13.03.2014

Аз това го гледах по НG Wild!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град