Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Флашките вече ще имат клавиатури

Флашките вече ще имат клавиатури

Аз детето | 2016-01-15

Флашките вече ще имат клавиатури

Може би не сте чували, а може и да сте, но трябва да знаете, че в съвременния свят информацията е доста важно нещо и ако имате такава, трябва да я пазите. Тя е най-ценното нещо, по-ценно от всичко материално. Когато станете малко по-големи ще разберете какво точно искаме да кажем. Но по този повод една интересна информация. Знаете какво е флашка, нали? Ако не сте използвали, то поне сте виждали... Както телефоните и всичко свързано с технологиите, така и флашките се развиват, макар че често ние не им обръщаме никакво внимание. Но сега просто е необходимо, защото флашките вече никога няма да са същите... Те вече ще имат клавиатури...

Kingston – една от най-известните фирми създаде флашка, подходяща за пренасяне на секретна информация. Устройството се нарича DataTraveler 2000 и не само защитава потребителските данни чрез надеждно шифроване на записаната информация, а и предлага допълнителна защита във вид на малка физическа клавиатура с 10 бутона. Главна особеност на тази флашка съвсем естествено е клавиатура, вградена в самото устройство. Потребителят може да зададе собствен защитен PIN код, който се използва за получаване на достъп до данните. Флашката може да се настрои да работи по такъв начин, че след изваждането от компютърния порт, автоматично да се заключи и да иска въвеждането на PIN кода при следващо включване. След 10 неуспешни опита за въвеждане на кода данните се изтриват безвъзвратно.

Освен това флашката има метален корпус и е защитена от вредното въздействие на праха и влагата и работи с всички операционни системи, че дори и тези за мобилни телефони и най-вече ChromeOS и Android.

Вижте още:
Нещо повече за клавиатурата или за какво служат всички нейни клавиши



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град