спорт

Начало | спорт | Фестивал на ролерите в Бургас

Фестивал на ролерите в Бургас

Аз детето | 2012-08-09

Фестивал на ролерите в Бургас

Първи национален фестивал на ролерите организират Ролер клуб Бургас и Община Бургас.

На 11 и 12 август 2012 г., на площадчето до Пантеона в Морската градина ще има изградена малка сцена със сериозно озвучаване, а по-късно вечерта и DJ.

Всички ролеристи трябва да носят със себе си протектори. Не забравяйте също конусите и доброто настроение.

Програма:

11 август 2012 г., събота
10:00 ч. - Официално откриване. Раздаване на програми за ролерфеста. Записване на децата, които ще участват в състезанията.
 10:30 ч. - Обиколка на града със съдействието на полицията. Всеки, който има светлоотразителна жилетка, трябва да я носи със себе си. Деца без протектори няма да се допуснат да участват в обиколката.
13:00 ч. - Демонстрации на ролери. Показване на различни номера на конусите, Свободно каране на ролери, Спускане на влакчета. Зоната за конуси ще бъде разделена на три - зона за начинаещи, за каращи добре и за напреднали. Тези ролеристи, които имат намерение да участват във влакчетата, да се оборудват със свирки. Протекторите са задължителни.
 15:00 ч. - Състезания за деца с предметни награди. Ще бъдат проведени в три възрастови групи: до 9 год., от 9 до 13 год. и от 13 до 16 год. Основните дисциплини са три: каране на конуси, обиколки на малка дистанция с остри завои  и обиколка на дълга дистанция, включваща спускане и изкачване (дължина на обиколката max 1 km). Наградите ще бъдат конуси, протектори и ролери.
17:00 ч. - Демонстрации на ролери. Показване на различни номера на конусите, Свободно каране на ролери, Спускане на влакчета. Зоната за конуси ще бъде разделена на три - зона за начинаещи, за каращи добре и за напреднали. Тези ролеристи, които имат намерение да участват във влакчетата, да се оборудват със свирки. Протекторите са задължителни.
20:00 ч. - Вечерна дискотека на ролери с DJ Pheel. Всякакви светещи пръчици, лампички, мигалки и други подобни са задължителни. Всички на колела, ролери, скейтбордове, BMX и т.н. са поканени, както и всички, които са готови да се забавляват.
22:00 ч. - Пускане на фенери на желанията. Всички средства от закупените фенери ще отидат за лечението на Ади. Фенер на желанието - 5 лв.

12 август 2012 г., неделя
10:00 ч. - Забавно училище за майки и татковци. Свободни уроци за всички желаещи. Възможност да получите уроци от най-добрите в България.
13:00 ч. - Любителско дерби по SPEED, най-бързо минаване на конусите само с един крак напред, а за най-добрите и назад. За най-добрите ще има поощрителни награди.
14:00 ч. - Любителско дерби по Jump. Демонстрации на различни номера на рампите, прескачане на препятствия. Демонстрации със скейтборд  и BMX. Поощрителни награди за най-добрите предоставя МЕДИКА.
16:00 ч. - Демонстрации по FSK. Представяне на различни номера от Фристайла. Показване на сложни комбинации на конусите. Демонстрации на майсторство и каране на едно колелце.
18:00 ч. - Състезание на дълга дистанция с преминаване на препятствие (ж.п. Прелез). Тръгване от Пантеона по предварително очертан маршрут до началото на вело алеята (колелото за Варна) и обратно до Пантеона. Поощрителни награди за най-добрите предоставя МЕДИКА.
20:00 ч. - Закриване на Ролерфеста и обявяване началото на Голямото лятно каране, което ще продължи до 19 август.


 



Коментари
1 коментар

Петранка Тухлова, 10 г.,

Публикувано на 28.08.2012

Аз ще ви издухам като 22и4!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град