зоокът

Начало | зоокът | Ето такива животни създава природата, когато е в добро настроение

Ето такива животни създава природата, когато е в добро настроение

Аз детето | 2017-11-15

Ето такива животни създава природата, когато е в добро настроение

Мравките, гъсениците, мухите и всички тези малки летящи и пълзящи буболечки са се появили на нашата планета преди повече от 400 милиона години и макар, че са малки са успели да претърпят доста от природните катаклизми, които много други видове не са. Замисляйки се сега трябва да признаем, че тези буби са доста впечатляващи, макар и неприятни за гледане, а да не говорим за докосване. Всички сме свикнали да мислим така, но насекомите и буболечките са част от нашия свят, но са гадни... Е, пригответе се да обърнете тази представа на 180 градуса след като ви покажем какви красавци намерихме. Оказва се, че не всяка гъсеница е гадна и не всяка муха е досадна. Някои от тези видове създания са толкова красиви, все едно не са истински, а нарисувани. Вижте ги!

Прозрачна кристална гъсеница (Acraga coa)

Тази гъсеница изглежда по-скоро като красиво бижу или камъче, но е напълно жива. И вярвате или не от тази красавица произлиза и един специален вид молец, който по-скоро прилича на пеперуда. Той обитава Централна и Южна Америка, както и Карибските острови и обича гъстите и непрогледни джунгли.

Стъклена пеперуда (Greta oto)

Вярно, че пеперудите не са за нас някакви гадни създания, освен ако не са от онези нощните, но нямаше как да не ви покажем и това чудо на природата. Тази необикновена пеперуда е избрала за свой дом Централна и Южна Америка и е най-впечатляваща с това, че въобще не е цветна. В действителност крилата ѝ са напълно прозрачни и през тях може да се вижда всичко като през стъкло. Смята се, че това е защитен механизъм, който помага на създанието успешно да се прикрива от враговете си. Повече за тази уникална пеперуда можете да прочетете тук!

Копринена пеперуда (Bombyx mori)

Говорейки за пеперуди, задължително трябва да споменем и този вид. Това е всъщност добре познатата на много от нас копринена буба. Всеки знае, че животинките от този вид или по-точно техните гъсеници се използват за производството на коприна от хилядолетия. Тези животинки са дошли от Китай и Азия и въпреки че са по-известни с коприната си, не можете да кажете, че не са и красиви по свой уникален начин.

Златен бръмбар (Charidotella sexpunctata)

Ако искате да видите това златно бръмбарче, трябва да отидете отново в Южна или Северна Америка. Този бръмбар наистина е с цвят на злато. Обича да похапва листата на сладките картофи... Но знаете ли, това е почти единственото, което се знае за него. Ето на това му се вика скрито съкровище!

Богомолката орхидея (Hymenopus coronatus)

Много животни имат страхотен и почти незабележим камуфлаж, но тази богомолка е шампионът по криене. Обитава тропическите гори на Индонезия и Индия и се забелязва наистина трудно, защото много добре наподобява цветовете на красивите орхидеи. Най-впечатляващото обаче е, че дори може да сменя цветовете си в зависимост от фона. Диетата на това нежно на вид същество се състои от насекоми. Жалко, на нас пък ни се струваше, че яде магически прашец от орхидеи, за да бъде така красиво!

Снимки: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град