покани

Начало | покани | Екзотични риби плуват в „Музейко“

Екзотични риби плуват в „Музейко“

Аз детето | 2018-03-06

Екзотични риби плуват в „Музейко“

На 1 март детският научен център „Музейко“ се превърна в изследователска подводница и ще се спусне към морското дъно, за да могат посетителите му да видят със собствените си очи едни от неговите най-впечатляващи обитатели – рибите. В подводното приключение може да се включи всеки, който някога е мечтал да бъде водолаз, морски зоолог, просто любител на пъстрите коралови рифове... а защо не и морски пират. Всички пасажери на „Наутилус“ в „Музейко“ ще могат да се снимат с колоритните „живи съкровища“ и да използват различни забавни акценти, които да ги отведат в подводните дълбини.

Временната изложба „Подводен свят“ включва над 50 вида екзотични риби в над 20 аквариума, сред които риба-въже, китайски император, растителноядна пираня, риба-лъв, тетраодон фахака и много други. Най-едрите сред тях са риба чига и червеноопашат сом, дълъг повече от метър, а най-малките са от видовете червен неон, достигащи до 3 см и риба-клоун с дължина до 5–8 см. Рибата-балон е сред най-редките експонати в изложбата. Посетителите ще видят и Periophthalmus papilio („скачаща риба“) и Ambystoma („рибата с крака“), които са сред най-необичайните водни обитатели.

През двата месеца, докато трае изложбата, ще има много допълнителни активности като игри с децата на място, артателиета за малки и големи риби, риби на щипка, хартиени маски-риби. Ще гостуват професионални водолази, плувци и морски специалисти.

Снимка: Музейко



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град