покани

Начало | покани | Еко-празник за опаковките в Стражица

Еко-празник за опаковките в Стражица

Аз детето | 2008-08-13

Заповядайте на семеен еко-празник за разделното събиране на опаковки в Стражица. Потготвен е весел еко-спектакъл за малки и големи под мотото: “Бъди модерен! Събирай разделно!”. Цели семейства, приятели, роднини или само познати ще играят, ще се забавляват и ще печелят награди заедно. Ще Ви очакват на 15 август 2008 г. (петък) на Търговската улица (в Спортната зала при дъждовно време). Начало: 10 часа.

Хората, които донесат празни опаковки и ги изхвърлят разделно в трите цветни контейнера на Екопак (син – за хартиени и картонени опаковки, жълт – за пластмаса и метал и зелен – за стъкло), ще получат подарък-изненада. Всички присъстващи ще се включат в томболата за голямата награда – контейнер за разделно събиране у дома.

Спектакълът е част от турнето на пътуващите екипи на Екопак в 90 общини-партньори. То се провежда в рамките на кампанията “Бъди модерен! Събирай разделно!”, която стартира през април в цялата страна и включва Стражица. Нейната цел е да мотивира хората да разделят отпадъците и да допринесат за чистотата и благосъстоянието на своя град. За събраните количества годни за рециклиране отпадъци от опаковки в трите цветни контейнера, Екопак ще направи подобрения в градската среда по определена схема: за всеки тон събрани хартиени опаковки – ще бъдат дарени 13 дървета на общината; за всеки тон събрани стъклени опаковки – ще бъдат реновирани улични лампи; за всеки тон събрани пластмасови/метални опаковки – ще бъдат предоставени енергоспестяващи лампи за детска градина или училище.

Песничка на опаковките



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град