Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Екипът на анимационния проект „Златната ябълка“ разказва как се създават декорите на пилотния епизод

Екипът на анимационния проект „Златната ябълка“ разказва как се създават декорите на пилотния епизод

Аз детето | 2018-07-05

Екипът на анимационния проект „Златната ябълка“ разказва как се създават декорите на пилотния епизод

Екипът на „Златната ябълка“ продължава да работи по проекта, който завладя сърцата на хиляди хора по цял свят. В последните 3 месеца създателите на първото българско анимационно фентъзи са изработили 140 оригинални декора с помощта на ThinkPad X1 Tablet. Младите аниматори вдигат завесите и разказват как протича работният процес със специално изработено видео, публикувано в YouTube канала им.

Целта им е да привлекат вниманието и на зрителите, и на потенциални инвеститори за реализацията на целия сериал. „Златната ябълка“ е проект за сериал, вдъхновен от българските митове, легенди и фолклор. Действието се развива в митологичен свят, който е изцяло базиран на българското народно творчество, а историите носят духа и поуките от любимите ни легенди и народни приказки. Копродуцент на първия епизод е Българската национална телевизия, а консултант е доц. д-р Вихра Баева от Института по етнология и фолклористика в етнографски музей към БАН.

В 12-минутния пилотен епизод има 270 сцени с 9 локации и 140 оригинални декора, за изработката на които е нужно не само въображение, но и голяма доза прецизност.

През 2016 г., след успешна кампания за набиране на средства, Студио Змей създаде 5-минутния късометражен анимационен филм „Легенда за първия кукер“, чийто сюжет се развива в същата вселена. „В този проект ни привлече каузата на българските аниматори, илюстратори и фолклористи да популяризират българските традиции по света и да ги възродят по този съвременен начин и в България.“, допълват създателите.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град