новини детски

Начало | новини детски | Дванайсет талантливи български деца с награди в конкурса „Студио Въображение“

Дванайсет талантливи български деца с награди в конкурса „Студио Въображение“

Аз детето | 2018-05-23

Дванайсет талантливи български деца с награди в конкурса „Студио Въображение“

Избраха победителите в творческия конкурс за деца от 6 до 14 години на Cartoon Network Студио „Въображение“. В надпреварата, която се проведе за четвърта поредна година, участваха ученици от цялата страна. Състезанието протече между 16 април и 13 май на специална интернет страница и за рекордно кратък срок бяха подадени 1800 творби. Инициативата има за цел да запознае малките творци с процеса на анимиране, да ги вдъхнови да създадат свои оригинални творби и да развие креативния им потенциал.

Международно жури в централата на любимия на децата телевизионен канал избра победителите в трите категории – рисунка на измислен герой, сценарно табло и кратък филм или анимация.

За най-атрактивна рисунка на анимационен герой комисията определи работата на Кристина Сомова, която е на 12 години и учи в СУ „Св. Патриарх Евтимий“ в Пловдив. На второ място се нарежда Никола Живов на 9 години от ОУ „Иван Рилски“ в Перник, а на трето – Стоян Панчев на 11 години от ОУ „Проф. Марин Дринов“ в Панагюрище. Журито присъди и три специални награди. Подаръци ще получат и Калина Василева на 8 г. от Детски учебен и артцентър OreHHerO в София, Палома Иванова на 9 години от 125 СУ „Боян Пенев“ в София и Ивана Велчева на 13 години от ППМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък.

Сред децата, които решиха да създадат сценарно табло, първа е Вяра Митева на 11 години от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Разград. Втори са група в детска занималня „Патиланци“ във Варна, трета – Лора Бакърджиева на 10 от 133 СУ „А. С. Пушкин“ в София.

В най-сложната категория – тази за анимация, приза взима Теодор Ангелов на 13 години от 52 ОУ „Цанко Церковски“ в София. Второто място е отредено за Мая Христанова на 10 години от 105 СУ „Атанас Далчев“ в София, а третото за Ирина Нейчева – на 7 години от ОДЗ „Мечо Пух“, гр. Хисаря.

Големите победители във всяка категория получават последен модел ховърборд, предоставен от „Фънтопия“, комплект с игри и брандиран тефтер. Тези на второ място ще получат слушалки, комплект с игри и брандиран тефтер. Третите – селфи стик, комплект с игри и брандиран тефтер. Носителите на двете специални награди – селфи стик и брандиран тефтер.



Коментари
1 коментар

Ivanka Chekalarova, 75 г.,

Публикувано на 07.06.2018

Vpechatlena sum ot risunkata na K.Somova. Pozdravlenia za talanta

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град