новини детски

Начало | новини детски | Дора Изследователката идва с нови приключения

Дора Изследователката идва с нови приключения

Аз детето | 2014-05-19

Дора Изследователката идва с нови приключения

На 19 май излизат новите приключения на Дора Изследователката, най-неуморната анимационна героиня в света. „Приятели за цял живот!“ (Издателство „Колибри“, превод: Росица Ташева, 64 стр., цена: 5.99 лв.) съдържа две истории и едно българско-английско речниче. Първо ще вечеряме с всичките приятели на Дора и ще научим повече за началото на тяхната дружба. После Дора и Ботичко ще се втурнат към Най-високата планина, за да открият Картата, която им помага да се ориентират правилно.

„Вълшебната корона на русалката“ (превод: Юлия Петкова, 48 стр., цена: 5.99 лв.) е увлекателна книжка с лъскави стикери – истинска благодат за фантазията на най-малките! В това магично приключение Дора и приятелите ѝ трябва да вразумят злия стар Октопод и лукавия Лисанко, с цел да окажат помощ на русалката Мариана.

Проектът на MTV и нашумелия канал „Никелодеон“ покори първо Северна Америка, сдоби се с шест номинации и една награда „Еми“, а днес Дора, Ботичко, Диего и другите владеят въображението на палавниците от 3 до 9-годишна възраст по всички кътчета на планетата. Книжките за приветливото момиченце с латински корени са щедро илюстрирани, богати на забавни случки и интересни факти, които превръщат четенето във вълнуващо преживяване. Приложените стикери и картинки за изрязване ангажират вниманието на дечицата, поощряват активността им и развиват творческия им усет.

За книгата:

Дора е поканила всичките си приятели на вечеря. Идеален повод да разкажем как се е запознала с тях.

Чудесно е да можеш да разчиташ на приятелите си! О, не! Една странна птица е отнесла Картата на Най-високата планина. Дора и Ботичко трябва да я намерят.

Вълшебната корона на русалката

Пожелайте си нещо! Помогнете да изчистим Кралството на русалката, като си направите такава корона! В това вълшебно приключение Дора и приятелите ѝ ще вразумят злия стар Октопод и лукавия Лисанко, за да окажат помощ на русалката Мариана! Последвайте ги, минете с тях по Моста от мидени черупки, прекосете Глупавото море, за да стигнете до Пиратския остров! Диего ще ви помогне да извикате добрите делфини. Кажете: Цък-цък!

Проектът Дора Изследователката

Проектът на MTV и техния специализиран канал „Никелодеон“ е най-популярната и обичана детска поредица в света за последните години. Сериалът „Дора Изследователката“ постига феноменален успех първо в САЩ и Канада, сдобива се с шест номинации и една награда „Еми“. В България хитовото анимационно филмче се излъчва от 3 години.

Съдържанието на книжките се основава на едноименната телевизионна поредица. В света до момента са издадени над 500 заглавия. Прелестното момиченце неусетно се превърна в абсолютен фаворит на детската публика от всички кътчета на планетата. Приключенията на Дора стимулират въображението на малките палавници и ги забавляват от сърце.

Всички книжки за находчивата изследователка са отлично илюстрирани, текстът е добре балансиран, лек и закачлив. Историите провокират малките читатели да решават съобразени с възрастта им логически и математически задачи, възпитават вкус към изкуството, улесняват процеса на учене на чужд език, поощряват редовната физическа активност. Случките са забавни и скроени така, че да ангажират активно вниманието на дечицата и да ги учат на нови неща по най-ненатрапчив начин. Идеята на създателите печели адмирации и заради ведрия, хуманистичен дух на поредицата – историите са лишени от насилие, главната героиня е дружелюбно, мило и жизнелюбиво момиче, освен това и най-щурите ситуации се развиват така, че да внушат на децата ценности, които нямат давност.



Коментари
1 коментар

Симона Тодорова, 9 г.,

Публикувано на 24.05.2014

Много обичам Дора Изследователката

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град