новини детски

Начало | новини детски | До 30 април е срокът за участие в Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри“

До 30 април е срокът за участие в Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри“

Аз детето | 2018-04-27

До 30 април е срокът за участие в Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри“

Броени дни остават до крайния срок за участие в Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри“ на програма „Христо Ботев“ на БНР. В 35-тото издание на конкурса могат да участват деца до 16-годишна възраст от цяла България, както и българчета, живеещи извън пределите на страната.

Конкурсът дава свобода на детското въображение и любов към писането. В него може да се участва с приказки, разкази, стихотворения, гатанки без ограничения за темата. Всяко дете може да изпрати до три произведения. Литературно жури ще избере лауреатите, които ще получат награди и ще представят произведенията си на истински празник на детското творчество, организиран от програма „Христо Ботев“ на БНР.

За втора поредна година ще бъдат раздадени и наградите за проза и поезия на името на детската поетеса Радка Станимирова. Произведенията трябва да бъдат изпратени до 30 април 2018 г. на електронна поща iskri@bnr.bg или на адрес София 1040, бул. „Драган Цанков“ №4, Българско национално радио, за конкурса „Искри“.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град