покани

Начало | покани | Детско шоу с награди и книгата „Аз, клоунът“ ще зарадват бургаските деца

Детско шоу с награди и книгата „Аз, клоунът“ ще зарадват бургаските деца

Аз детето | 2016-09-29

Детско шоу с награди и книгата „Аз, клоунът“ ще зарадват бургаските деца

Детско забавно шоу „Клоунско училище“ ще зарадва бургаските малчовци в последния ден на септември. Истинска смехотерапия от скечове, песни, игри, фокуси и награди започва на открита сцена „Охлюва“ на 30 септември от 17.30 часа. За доброто настроение на деца и родители ще се погрижат популярният актьор Николай Николаев – Бате Николай – проф. д-р Коко и Калоян Дерменджиев – д-р Роко. Спектакълът е по режисурата на академик Николай Николаев, а музикалното оформление е по музика на Найден Андреев, Чарли Чаплин и Калоян Дерменджиев. За финал – всеки ще си тръгне с награда.

Интересното шоу ще продължи до 18.30 часа, а веднага след това е премиерата на книгата „Аз, клоунът“. Литературното произведение ще бъде представено в зала „Петя Дубарова“. Книгата е откровената изповед на един клоун, който е и психотерапевт. Главният герой се грижи за духовното здраве на децата в една необикновена болница. Там той е „професор доктор Коко“ и е завеждащ единствената в Европа „Детска клиника по смехо- и психотерапия“. Най-много страници от тази изповедна забавно-тъжна книга са отредени на мисията му на лечител на болни деца, като също са приложени много от писмата с благодарност към докторите клоуни. Книгата е посветена на незаменимия Марин Неделчев – доц. д-р Роко. Проф. д-р Коко и доц. д-р Роко, са убедени, че смехът е вълшебно лекарство, че раните зарастват по-бързо със смях, лекуват малчугани и в „Пирогов“.

Николай Николаев (с псевдоним Бате Николай, иначе проф. д-р Коко), станал популярен със смехотерапията си за тежко болни деца, е артист, режисьор, сценарист и клоун. Учил е три години в Италия, в най-големия цирк „Нандо Орфей“. Създател на единствения държавен „Вариететен театър“ в Габрово през 1984 г. и „Татко на годината 2013“ за болните деца в „Пирогов“. 75-годишният актьор е познат с любовта си към клоунадата, с работата си в някогашното детско телевизионно предаване „Захарно петле“, с много роли в театъра и киното.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град