афиш

Начало | афиш | Детските филми на „Киномания“ 2015

Детските филми на „Киномания“ 2015

Аз детето | 2015-11-21

Детските филми на „Киномания“ 2015

Един от най-големите фестивали за кино у нас „Киномания“ вече е изградил традиция да радва и най-малките киномани. Традицията се запазва и тази година, когато „Киномания“ ще зарадва малките си зрители с очарователни филми от цял свят. Тазгодишното издание на фестивала включва три анимационни и два игрални филма, дублирани на български език. Цената на всички детски прожекции е 5 лв. за деца и 7 лв. за възрастни. Така че, взимайте родителите и хайде на кино!

Ще се насладите на известни и не толкова популярни любими детски герой. Един от най-очакваните филми тази година е „Ваканциите на малкия Никола“. Познат от незабравимите истории на Рене Госини, той оживява във френската филмова продукция с куп вълнуващи преживявания. През лятната ваканция Никола и родителите му тръгват към хотел на морския бряг. На плажа момчето бързо си намира нови приятели, намесва се момиче и естествено се натрупват недоразумения и се случват куп пакости.
„Ваканциите на малкия Никола“ могат да се гледат в кино „Люмиер“ на 29 ноември от 11:45 часа.

Българският филм „Пук“ на Анри Кулев е по обичаната от поколения деца приказка на Валери Петров. Малката Лили е на телефона, слушайки трепетно приказка. Историята е така пълна с обрати, че тя неусетно става неин герой. Телефонна кабина се превръща в подводница и Лили се гмурва в океанските дълбини. Това е само една от прелестните фантасмагории в анимационната екранизация. „Пук“ е находчиво съчетание между анимация и игрално кино.
„Пук“ ще се прожектира в кино „Люмиер“ на 22 ноември от 12.30 часа.

Не по-малко интересна е и канадската анимация „Шаманите на севера“, която ще ви разкаже историята за едно пътуване на съзряването, което трима млади инуити предприемат в търсене на обетованата земя Сарила с надеждата да спасят своето племе.
Прожекциите на „Шаманите на севера“ са на 22 ноември от 11 часа и на 29 ноември от 10 часа в кино „Люмиер“.

Интересен обещава да е и „Снежната кралица 2“ на руския режисьор Алексей Цицилин. В него тролът Орм, един от спасилите кралицата в първата част, се впуска в шеметно приключение, за да научи, че приятелството, щастието и истинската любов не могат да бъдат заслужени с измама.
Малките зрители могат да видят филма на 21 ноември от 12 часа и на 28 ноември от 10.30 часа в кино „Люмиер“.

За всички, които обичат пиратите... тоест за всички, защото не познаваме дете, което да не харесва историите за пирати, така че задължително трябва да гледате „Капитан Саблезъб и съкровището на Лама Рама“. Ще се насладите на пътешествия с кораби, вълнуващи приключения и разбира се най-важното – търсене на скрито съкровище.
Запазете в календара си 28 ноември 12 часа, в кино „Люмиер“.

Пълна програма:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град